Franjo Bobinac nima mirnega mandata na čelu Rokometne zveze Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Franjo Bobinac nima mirnega mandata na čelu Rokometne zveze Slovenije. Foto: MMC RTV SLO

Razpisa za novega generalnega sekretarja na RZS-ju ne bodo objavili pred koncem evropskega prvenstva, ki bo januarja v Srbiji.

Razrešitev Gobca in imenovanje Gorana Cvijića na mesto generalnega sekretarja sta bili osrednji točki današnje seje, razprava o tem pa je razkrila velikansko razhajanje med člani predsedstva. V rokometnem zakulisju je zaokrožila informacija, da so po seji odstopili nekateri pomembni člani, po evropskem prvenstvu pa naj bi to storil tudi predsednik Franjo Bobinac.

Kalin je bil sekretar 15 let
Prvi mož rokometne zveze je - preden so sejo zaprli za javnost - dejal: "Odločili smo se, da zdajšnjemu generalnemu sekretarju ne bomo podaljšali mandata. Ocenjujemo, da njegovo delo navkljub nekaterim pozitivnim korakom ni bilo takšno, kot bi si želeli. V nadaljevanju današnje seje se bomo dogovorili, kaj in kako naprej, novega generalnega sekretarja RZS-ja pa danes enostavno ne moremo imenovati zaradi proceduralnih razlogov. Lotili se bomo vsebine, kako na novo organizirati delo pisarne RZS-ja v prehodnem obdobju, saj nas čaka cela vrsta nalog, predvsem priprave za nastop slovenske moške reprezentance na evropskem prvenstvu."

Bobinac je v svojem predsedniškem mandatu opravil že dve zamenjavi na mestu generalnega sekretarja. Leopolda Kalina, ki je bil na tem položaju 15 let, je decembra leta 2008 zamenjal Tomaž Jeršič. Celjski podjetnik in nekdanji državni sekretar ministrstva za gospodarstvo je skupaj s tedanjim selektorjem moške izbrane vrste Zvonimirjem Serdarušićem in reprezentančnim direktorjem Romanom Pungartnikom odstopil oktobra lani. Po štirih mesecih "brezvladja" je ta položaj zasedel Gobec.