Vid Poteko je bil izključen že v 6. minuti srečanja. Foto: www.alesfevzer.com
Vid Poteko je bil izključen že v 6. minuti srečanja. Foto: www.alesfevzer.com
Branko Tamše
Trener Celjanov Branko Tamše si je po zadnjem koprskem napadu lahko oddahnil. Foto: www.alesfevzer.com
Še tretji superpokal zapored za Celjane
Krimovke niso dovolile še enega presenečenja


Celjani in Koprčani so v poslastici večera uprizorili izjemno izenačen boj, nobeni izmed ekip ni uspelo pobegniti na višjo prednost, ves čas sta si dihali za ovratnik, na koncu so po nekaj zapravljenih napadih Koprčanov lovoriko dvignili Celjani.

Puc in Pušnik v hramu slavnih
Nekdanja rokometaša Iztok Puc in Rolando Pušnik sta nova člana Hrama športnih junakov Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS). Pridružila sta se 52 legendarnim slovenskim športnicam in športnikom, ki so v hramu; avgusta lani so bili zadnji imenovani nogometaš Srečko Katanec, košarkar Jure Zdovc in alpski smučar Rok Petrovič.


Poteko izključen že v 6. minuti

V dozdajšnjih osmih izvedbah superpokala so imeli največ uspeha celjski rokometaši, ki so zmagali štirikrat, enkrat so bili najboljši Koprčani, ki so deveti superpokal začeli z vodstvom 3:0 v osmi minuti, še v isti minuti pa so Celjani dosegli svoj prvi gol na tekmi. Že v šesti minuti je bil zaradi grobega prekrška izključen slovenski reprezentant Vid Poteko. V napadu ga je na črti dobro zamenjal Kristian Bećiri, ki je v 16. minuti poskrbel za prvo izenačenje na tekmi (6:6), prvič pa so celjski rokometaši povedli štiri minute pozneje, ko je s sedmih metrov gol dosegel mladi Jaka Malus za 10:9. Ekipi sta na odmor odšli izenačeni (12:12).
Celjani v zaključku močnejši
V le dveh minutah nadaljevanja so celjski rokometaši z goloma Matica Grošlja povedli s 15:12, vendar so jim Koprčani hitro odgovorili in z delnim izidom 4:1 prek Nika Grzentiča izenačili na 16:16. V 45. minuti so Celjani doživeli novo hladno prho v sicer toplem Portorožu, saj je Grega Krečič zadel za 19:18. Koprski rokometaši - v drugem polčasu je v njihova vrata stopil povratnik Blaž Vončina - so tudi v zadnjih deset minut tekme vstopili z golom prednosti (21:20), vendar so Celjani z goloma Gala Marguča v 54. minuti spet prišli do vodstva (23:22). Dve minuti pozneje je Malus zadel za 24:22, zasluge za vodstvo Celjanov pa je imel tudi odlični Gajić. Branilci naslova so bili po golu Zarabca še korak bližje končni zmagi, toda Koprčani so se v le minuti, ob dveh igralcih več, Celjanom približali na 24:25. Ob bučni podpori občinstva so imeli Koprčani še zadnji napad na tekmi, vendar jim v 25 sekundah ni uspelo resneje ogroziti Gajićevih vrat.

Za najkoristnejšega igralca tekme je bil izbran Malus, ki je bil z osmimi goli tudi najboljši strelec celjske ekipe, pri Koprčanih je Žiga Smolnik dosegel šest zadetkov.
Krimovke maščevale državni naslov
V ženski konkurenci so superpokal osvojile rokometašice Krima, ki so v Portorožu s 27:20 premagale Zagorje. Čeprav so Zagorjanke v novo sezono vstopile v oslabljeni zasedbi in z manjšim finančnim vložkom, so bile do sredine prvega polčasa ves čas tesno za petami krimovkam, z golom Tjaše Stanko pa so prvič na tekmi povedle (7:6). Toda po minuti odmora, ki jo je vzel Uroš Bregar, so krimovke le prikazale boljšo igro, predvsem to velja za igro v obrambi, uspešne so bile tudi v napadu. Drugi polčas se je začel po željah rokometašic Krima. Z golom Elizabeth Omoregie so povedle s 16:11, vendar se aktualne državne prvakinje niso predale. Z goli Tjaše Stanko in Jekaterine Čečkove so se v 38. minuti približale le na gol zaostanka (16:17), osem minut pozneje pa so imele pri 19:20 še zadnjič priložnost, da izid izenačijo. Krimovke pa so nato s štirimi zaporednimi goli štiri minute pred koncem tekme povedle 24:19. Z dvema zaporednima goloma je za mirno končnico lanskih zmagovalk superpokala poskrbela Polona Barič.
Za najkoristnejšo igralko tekme je bila izbrana vratarka Krima Mercatorja Miša Marinček, ki je ubranila 14 strelov nasprotnic, v ekipi Zagorja pa se je z 11 goli izkazala Stankova. Pri zmagovalkah sta jih Baričeva in Omoregiejeva dosegli po šest. Državno prvenstvo v prvi ženski rokometni ligi se bo začelo 17. septembra, branilke naslova bodo doma igrale z Mlinotestom iz Ajdovščine, Krim Mercator pa bo prav tako doma igral z Velenjčankami.

Superpokal (M):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - Koper 2013
25:24 (12:12)
Malus 8 (5), Bečiri in Marguč po 4; Smolnik po 6, Krečič 5, Rapotec in Sokolič po 4 (4).

Sedemmetrovke: 6/6; 6/9
Izključitve: 12 min; 10 min
Rdeči karton: Poteko 6., Babarskas 58./oba Celje PL


Superpokal (Ž):
Zagorje - KRIM MERCATOR 20:27 (11:14)
400; Stanklo 11 (3); Omoregie (1) in Barič (3) po 6.

Sedemetrovke: 3/5; 3/5
Izključitve: 2 min; 4 min
Rdeči karton: /

Še tretji superpokal zapored za Celjane
Krimovke niso dovolile še enega presenečenja