Krimovke bi si lahko že v nedeljo zagotovile polfinale Lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke bi si lahko že v nedeljo zagotovile polfinale Lige prvakinj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Krimovke so na Madžarskem zatajile predvsem v drugem polčasu, ko je domača ekipa na krilih desetkratne strelke Zsuzsanne Tomori poletela do zmage in prvega mesta v skupini 2. Pri krimovkah je v drugem delu poleg obrambe zatajil tudi napad, edina razpoložena igralka je bila Andrea Penezić z devetimi goli, kar pa je bilo premalo za upe na ugoden razplet.

"Izgubili smo proti kakovostni ekipi, ki predtem sploh še ni klonila, razen v gosteh z Larvikom. Mi smo na drugi strani odigrali slabše, kot smo sposobni. Pomembno je, da poskušamo svojo raven igre vrniti na raven s prvih dveh tekem. Tu gre predvsem za igro v obrambi. Če nam bo to uspelo, potem imamo dovolj kakovosti, da se lahko kakovostno kosamo z izredno dobro in uigrano ekipo Ferencvarosa," je povedal trener Krima Tone Tiselj, ki nima težav s poškodovanimi igralkami, vprašljivi sta le Maja Zrnec in Susann Müller.

Tiselj: Ferencvaros najbolj uigrana ekipa v skupini
"Madžarska ekipa ima bogato tradicijo, v zadnjih letih se dviguje. Osvojila je drugi najmočnejši evropski pokal, predtem sta istega tudi Budućnost in Larvik, ki sta pozneje osvojila naslov evropskega prvaka. Ferencvaros je zelo dobra ekipa, najbolje uigrana v skupini, nevarna z vseh položajev, tako da nas čaka težko delo," je še pojasnil Tiselj.

V skupini 2 ima Ferencvaros po treh tekmah drugega dela poln izkupiček šestih točk, Krim je drugi s štirimi, Valcea ima na tretjem mestu dve točki, zadnja pa je Zvezda Zvenigorod, ki je še brez točke. Tekmo v Stožicah, ki jo bo po napovedih obiskalo kar precej Ferencvarosevih navijačev, bosta sodila Latvijca Zigmars Stolarovs in Renars Licis.

Drugi del, 4. krog, skupina B, nedelja ob 19.30:
KRIM MERCATOR - FERENCVAROS

Sobota ob 17.00:
ZVEZDA ZVENIGOROD - OLTCHIM VALCEA

Ferencvaros 6, Krim 4, Oltchim Valcea 2, Zvezda Zvenigorod brez točk.


Skupina A, sobota:
RANDERS - BUDUĆNOST

GYÖR - LARVIK

Györ 6, Larvik 4, Budućnost 2, Randers brez točk.