Krimovke so na tekmo v Bukarešto odpotovale z avtobusom. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so na tekmo v Bukarešto odpotovale z avtobusom. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranke Uroša Bregarja v začetku drugega dela tekmovanja pestijo zdravstvene težave, vseeno pa so se na Kodeljevem dobro upirale norveškim prvakinjam. Nova preizkušnja se hitro bliža, krimovke pa so se na dolgo avtobusno pot odpravile danes. Na cilj naj bi prispele v petek v zgodnjih dopoldanskih urah.

"V romunski ekipi bosta resda manjkali njihovi najboljši igralki v napadu Cristina Neagu in Amanda Kurtović, ki sta poškodovani. Navkljub temu je to še vedno vrhunska zasedba, v kateri so svoj prostor našle številne nekdanje igralke naše ekipe, tako da je pred nami izjemno zahtevno delo," je pred odhodom v Bukarešto dejal Bregar.

V ljubljanski ekipi imajo največ zdravstvenih težav Polona Barič (komolec), Dora Krsnik (mečna mišica), Nina Zulić in Tamara Mavsar (obe koleno), zaradi študijskih obveznosti pa bo manjkala krožna napadalka Ukrajinka Olga Perederij. Nastalo vrzel na tem položaju bosta v Bukarešti skušali zapolniti Lea Krajnc in Nina Žabjek.

"V drugem delu Lige prvakinj ni več lahkih ekip. Bukarešta je kljub nekaterim poškodovanim igralkam še vedno vrhunska ekipa," je dejala izkušena vratarka Miša Marinček Ribežl.
Barve romunske ekipe branijo številne nekdanje igralke Krima, kot sta Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, Srbkinji Andrea Lekić in Dragana Cvijić ter Hrvatica Jelena Grubišić. Na uvodni tekmi drugega dela je morala priznati premoč rokometni zvezdniški ekipi iz madžarskega Györa, ki je slavila s 36:27, še vedno pa je v igri za preboj na zaključni turnir, ki bo v prvi polovici maja v dvorani Laszlo Papp v Budimpešti.

V skupini 2 vodi Györ z desetimi točkami, Kristiansand in Bukarešta sta zbrali po šest, madžarski Ferencvaros tri, Krim Mercator dve, nemški Thüringer pa eno točko.


Liga prvakinj, 2. del, skupina 2, 2. krog
Sobota ob 16.00:
BUKAREŠTA - KRIM MERCATOR

Ob 17.30:
FERENCVAROS - GYÖR

Ob 18.15:
KRISTIANSAND THÜRINGER

Vrstni red: Györ 10, Bukarešta in Kristiansand 6, Ferencvaros 4, Krim 3, Thüringer 1 točka.

V četrtfinale se uvrstijo najboljše štiri ekipe.