Levi zunanji v celjski vrsti, 21-letni hrvaški reprezentant Josip Šarac, je bil z 10 goli (šest v drugem polčasu) najboljši strelec tekme. Že v uvodnih dveh minutah je dvakrat ukradel žogo tekmecem in po protinapadu zadel za 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Levi zunanji v celjski vrsti, 21-letni hrvaški reprezentant Josip Šarac, je bil z 10 goli (šest v drugem polčasu) najboljši strelec tekme. Že v uvodnih dveh minutah je dvakrat ukradel žogo tekmecem in po protinapadu zadel za 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Kdor je do danes v Google vpisal besedno zvezo "Celjani zmagali v Zagrebu", takšnih novic ni mogel brati. Deset tekem, 9 zmag Zagreba in en remi leta 2001. Tokrat so slovenski prvaki uresničili svoje napovedi, v prvem polčasu odigrali odlično obrambo, v drugem pa ob uspešnih taktičnih potezah trenerja Ocvirka držali minimalno prednost. Zmedlo jih ni niti to, da je steber obrambe Vid Poteko v 34. minuti dobil rdeči karton. Blestel je Josip Šarac, ki je dosegel 10 golov. V 49. minuti je celjsko prednost zvišal na plus štiri (22:26). Štiri gole je prispeval Gal Marguč.

Celjski rokometaši iz Zagreba prvič z zmago

Svoje opravila tudi vratarja
Celjani so udarno začeli in povedli z 0:3. Z golom Tilna Kodrina so malo pred polčasom vodili za štiri gole, ob odmoru pa je bilo 11:14. V nadaljevanju so večinoma vodili za dva ali tri zadetke. Svoje sta opravila tudi vratarja Klemen Ferlin in Miljan Vujović. Vujović je v 42. minuti pri celjskem vodstvu 16:18 ubranil sedemmetrovko Damirju Bičaniću. Kapetan Zagreba Zlatko Horvat je prvi zadetek dosegel šele sredi drugega polčasa.

Letos še dve tekmi
Zelo pomembna sta bila tudi zadetka Patrika Lebana za 22:26 in Kristjana Horžena v predzadnji minuti, ko so pri 27:30 gostitelji izgubili vse možnosti za zmago. Celjani bodo v tem letu odigrali še dve tekmi. 24. novembra bodo gostili Pick Szeged, 1. decembra pa bodo gostovali v Elverumu. Preostala štiri srečanja bodo igrali februarja. V osmino finala bo napredovalo prvih šest ekip iz predtekmovalne skupine A, v kateri sta bila po sedmih krogih s po šestimi zmagami na vrhu Barcelona in Paris SG.

Športna zgodba: Prva zmaga pivovarjev v Zagrebu

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "To zmago smo dosegli z 'jajci'. Vse smo dali od sebe, tako kot smo se dogovorili. Nismo se ukvarjali z zunanjimi dejavniki, temveč bili zbrani. Bilo je težko, hitro smo imeli razliko in ni bilo lahko držati ves čas. To je potrditev dobrega dela, selekcije igralcev, potrditev timskega duha. Zato velike čestitke fantom. A moramo ostati na tleh. Zmaga je pomembna, a ne prinaša še napredovanja, potrebnega je še veliko dela."

David Razgor, igralec Celja Pivovarne Laško: "Po številnih poskusih nam je uspelo in smo zmagali. Dobro smo bili pripravljeni fizično, psihično, taktično in to pokazali na igrišču. V ključnih trenutkih smo zdržali, pokazali večjo kakovost in uresničuje se to, kar smo na začetku sezone napovedovali, da bomo vsako tekmo rasli, vedno bolj smo organizirani in z optimizmom lahko zremo v nadaljevanje Lige prvakov."

Slovenski selektor Veselin Vujović, ki je septembra na klopi Zagreba nasledil Branka Tamšeta, ni našel recepta za razpoloženo Celje. Foto: Reuters
Slovenski selektor Veselin Vujović, ki je septembra na klopi Zagreba nasledil Branka Tamšeta, ni našel recepta za razpoloženo Celje. Foto: Reuters

LIGA PRVAKOV, predtekmovanje, 8. krog, skupina A
ZAGREB – CELJE PIV. LAŠKO 27:31 (11:14)

Zagreb: Ristanović, Ašanin, Šipić 5, Ereš, Vistorop 6, Mandić 3, Hrastnik, Stojnić, Horvat 3, Špende, Ravnić 2, Gadža 3, Hrstić 1, Bičanić 3, Bećiri, Vlah 1.

Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Vujović, Cvetko, Rakita, Razgor 4, Marguč 4, Šarac 10, Grošelj 3, Poteko, Žabič, Silva 2, Kodrin 3, Horžen 1, Grebenc 2, Leban 2, Novak.

Sedemmetrovke: Zagreb 9/6, Celje Pivovarna Laško 4/4.

Izključitve: Zagreb 8, Celje Pivovarna Laško 12 minut.

Rdeč karton: Poteko (34.).

2.500 gledalcev.


BARCELONA - AALBORG 44:35 (22:17)
Dolenec 3 za Barcelono.

PARIS SG - FLENSBURG 32:30 (17:16)

ELVERUM - PICK SZEGED 25:26 (9:14)

Lestvica:                           
BARCELONA               8  7 0 1  14
PARIS SG                8  7 0 1  14
PICK SZEGED             8  6 1 1  13
AALBORG                 8  4 0 4   8
FLENSBURG               8  3 1 4   7
CELJE PIV. LAŠKO        8  3 0 5   6
ELVERUM                 8  0 1 7   1
ZAGREB                  8  0 1 7   1