Slovenci se veselijo uvrstitve v polfinale. Foto: RZS/Slavko Kolar
Slovenci se veselijo uvrstitve v polfinale. Foto: RZS/Slavko Kolar

Slovenci so v Zlatorogu dvoboj s severnjaki odlično začeli in takoj prevzeli pobudo. Z goli razpoloženega krožnega napadalca Kristijana Horžena so se odlepili na 12:8, polčas pa dobili s 14:10.

Slovenci vodili že s +7
Varovanci Saše Praprotnika so v drugem delu še dodali plin in povišali prednost na 19:12. Trdoživi severnjaki so kljub zaostanku grizli do konca, a bliže kot na -3 jim ni uspelo priti. Horžen in Grega Ocvirk sta dosegla po pet golov.

Slovenija je nastopila brez poškodovanega kapetana Tilna Kosija, ki ga je zamenjal Gašper Horvat. V slovenskem taboru upajo, da bo Kosi še lahko pomagal moštvenim kolegom.

Slovenija bo polfinale igrala v petek ob 19.30 v Zlatorogu. V drugem polfinalu se bosta pomerili Nemčija in Francija.

"Imamo uro ali dve, da proslavimo uvrstitev v polfinale, nato pa sledijo priprave na Portugalsko. Z igro svojih fantov sem zadovoljen, nekoliko me je zmotil le konec, vendar na takšnih tekmah pride tudi do padcev. Čestitam jim, saj so do zdaj oddelali vse tako, kot je bilo potrebno, zato za prihajajoče tekme upam, da se bomo le še dvigovali," je dejal selektor Saša Praprotnik, medtem ko je Horžen dodal: "Naš prvi cilj je bil, da se prebijemo v glavni del tekmovanja, nato pa v borbo za polfinale, kar smo zdaj izpolnili. Prvo priložnost smo imeli že proti Nemčiji, vendar se nam ni izšlo. Danes smo pokazali, da se znamo boriti, tako v obrambi kot v napadu."

ROKOMET (M)

EVROPSKO PRVENSTVO (U-20)

CELJE, 19.-29. julij

Drugi del, skupina M1
SLOVENIJA - ISLANDIJA 25:21 (14:10)

Slovenija: Ferjan, Žabić, Kunst, Horžen 5, Horvat, Kavčič 2, Rozman 2, Ocvirk 5, Kotar 3, Pipp, Ozmec 1, Makuc 3, Mazej 1, Dobovičnik, Novak 3, Dobaj.

Islandija: Aronsson, Birgisson 6, Gretarsson, Griffin 1, Gudmundsson 2, Hauksson, Johannsson 2, Jonsson B., Jonsson F. 1, Jonsson S. 3, Kjartansson 1, Scheving, Sveinsson 2, Thorkelsson 2, Thorstensen, Vidarsson 1.



SRBIJA - NEMČIJA 20:32 (12:14)

NEMČIJA - SLOVENIJA 26:22 (9:11)

ISLANDIJA - SRBIJA 25:25 (9:12)

Vrstni red: Nemčija 5, Slovenija 4, Islandija 2, Srbija 1 točka.




POLFINALE
Petek ob 17.00:
NEMČIJA - FRANCIJA

Ob 19.30:
PORTUGALSKA - SLOVENIJA

Finale in tekma za 3. mesto v nedeljo.