Aleks Vlah je navdušil z desetimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Vlah je navdušil z desetimi goli. Foto: www.alesfevzer.com

Že dolgo si Celjani niso opasali tako odmevnega skalpa, kot je bila v prejšnji sezoni tretja najboljša ekipa v Evropi. Brskanje po arhivu je primerljiv uspeh našlo pred štirimi leti, ko je Celje 30. septembra ob debiju trenerja Tomaža Ocvirka na kolena spravilo prav tako nemški Flensburg.

Varovanci Alema Toskića so že v uvodnem krogu pred enim tednom pokazali dobro igro proti močnemu Aalborgu, kjer so se bojevali za zmago do zadnjih minut. Tokrat so bili še prepričljivejši. Ni jih zmedel zgodnji zaostanek štirih golov, ki so ga izničili v le štirih minutah. Ko so prevzeli vodstvo, ga niso več izpustili iz rok.

Sorodna novica Celjani v Zlatorogu na kolena spravili zvezdniški Kiel

V napadu je bil gonilna sila Aleks Vlah, ki ni začel niti enega od obeh polčasov, a je srečanje končal z desetimi goli. "Ne morem reči, da smo presenetili samega sebe, a rokometno Evropo smo zagotovo. Za tako zmago izgubiš tudi glasilke. Res sem vesel, da se je danes to zgodilo proti tak veliki ekipi, kot je Kiel," je povedal 25-letni Primorec.

Mladost se je tokrat izkazala kot prednost. Celjani so leteli po igrišču in delali malo napak. Ob Vlahu sta se v napadu s po petimi goli izkazala Ante Ivanković in Tim Cokan. "Nimam pravih besed. Vse smo pokazali na igrišču. Dokazali smo, da se lahko kosamo z velikani," je povedal Cokan.

Vlah z desetimi goli zrežiral veliko zmago Celja

V prvem polčasu je blestel Gal Gaberšek, ki je v tem delu zbral vseh svojih 13 obramb. "Odigrali smo neverjetno tekmo. Držali smo se navodil, borili smo se, ogromno nam je pomagalo občinstvo," je po tretji zmagi nad Kielom v celjski zgodovini povedal Gaberšek.

"Danes je bilo nekoliko lažje, saj smo igrali v svoji dvorani in pred svojimi navijači. Na prvi tekmi v Aalborgu nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Gre za mlado, neizkušeno ekip, ampak odzvali smo se zelo dobro. Bili smo dobro pripravljeni. Zadali smo si nalogo, da ostanemo rezultatsko blizu in če se slučajno ponudi priložnost, da jo izkoristimo," je povedal Toskić.

Nova težka preizkušnja Celjane čaka v nedeljo, ko se bodo v derbiju slovenskega prvenstva v Velenju pomerili z Gorenjem. V Ligi prvakov je prav tako v gosteh naslednji tekmec evropski prvak Barcelona.

Športna zgodba Uroša Volka