Rok Ovniček je bil s petimi goli ob Jaki Malusu najboljši strelec Celjanov. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Ovniček je bil s petimi goli ob Jaki Malusu najboljši strelec Celjanov. Foto: www.alesfevzer.com
Marin Šego
Hrvaški vratar Marin Šego je v prvem polčasu ustavil več kot polovico strelov Celjanov. V drugem ga je zamenjal manj razpoloženi rojak Mirko Alilović. Foto: EPA
EHF: Ribnica doma ugnala Selfoss
Celje PL tretjič izgubilo v Ligi prvakov

Trener Celjanov Tomaž Ocvirk na Madžarskem ni mogel računati na poškodovana Josipa Šarca in Domna Makuca, prav tako pa še ni igral najnovejša okrepitev Francoz William Accambray.

Pick hitro pokazal, kdo je gospodar
Celjani so tekmo odprli z golom Branka Vujovića (1:0), a je nato Szeged odgovoril s štirimi zaporednimi zadetki, tako da je Jonas Källman v 7. minuti s cepelinom povišal na 4:1. Pri domačih je dobro začel tudi vratar Marin Šego. Pri 6:2 v 10. minuti je Tomaž Ocvirk vzel minuto odmora, a je po njej Källman iz protinapada povišal na 7:2.

Granitna obramba Szegeda in ubijalski protinapadi
Celjani so imeli veliko težav s prebijanjem visoke in gibljive madžarske obrambe, na sredini katere so kraljevali silaki, kot so Bence Banhidi, Matej Gaber, Alen Blažević, Jorge Maqueda ... Pick ni popuščal, pri 10:4 v 17. minuti je vratarja Klemena Ferlina zamenjal Aljaž Pajntar. Na drugi strani je Šego še naprej spravljal v obup Celjane. Tako je dvakrat zapored ubranil "zicer" Igorju Aniću, Mario Šoštarić pa je v 24. minuti iz protinapada zabil že za 15:6 in Ocvirk je moral svoje varovance spet popeljati k sebi. Polčas se je končal s +10 (18:8), potem ko je Joan Canellas nekaj sekund pred koncem zadel v prazna vrata.

Celjani prišli na -4
Pivovarji so v drugem polčasu prikazali boljši obraz, res pa je tudi, da so madžarski prvaki po visoki prednosti nekoliko stopili s plina. Razpoloženega Šega je v drugem delu zamenjal Mirko Alilović. Rok Ovniček je tako z dvema zaporednima goloma v 40. minuti znižal na 22:15, tako da je domači trener Juan Carlos Pastor vzel minuto odmora. Po njej so Celjani nadaljevali uspešno, saj je Tilen Kodrin po obrambi Panjtarja v protinapadu zabil za -5 (22:17). Zaostanek je bil prepolovljen. A to še ni bilo vse. Ovniček je malo kasneje znižal na 22:18.

Ko je Pastor videl, da je vrag odnesel šalo, je na igrišče znova poslal vse svoje najboljše igralce. Banhidi je tako v 50. minuti zadel za 27:21 in kmalu je postalo jasno, da preobrata pivovarjev ne bo. Ovniček in Jaka Malus sta bila s petimi goli najboljša pri Celjanih.

Ocvirk: Težko je igrati proti tako visokim in močnim igralcem
"Škoda za teh zadnjih pet minut, ko smo pokvarili vtis iz drugega polčasa. Težko je igrati proti takšnim visokim in močnim igralcem. Ko smo igrali hitro s pretekanji, smo prihajali do lepih priložnosti, a bili v njih premalo natančni, nezbrani. Po nepotrebnem smo prehitro izgubljali žoge ter dobivali lahke zadetke. V drugem delu smo strnili vrste, izboljšali tako obrambo kot tudi napad, se približali, žal pa v zadnjih minutah spet naredili preveč napak. Morda se nam je poznalo tudi to, da sta se poškodovala še Malus in Ovniček, s katerima nismo želeli tvegati, saj smo tekmo že tako odigrali z le 14 igralci,"
je po tekmi za spletno stran kluba dejal trener Ocvirk.

Celje bo v naslednjem krogu 14. oktobra gostovalo v Nantesu.

SKUPINA B, 4. krog:

PICK SZEGED - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
33:24 (18:8)

Pick Szeged: Šego, Alilović, Maqueda 5, Kallman 4, Bodo 1, Sigurmannsson 3, Cannelas 4, Henigman, Balogh 3, Blažević, Gaber, Šoštarič 4, Banhidi 5, Kasparek 2, Bombač, Žitnikov 2.

Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 2, Jurečič 2, Malus 5, Razgor 3, Ovniček 5, Marguč, Grošelj, Nenadić, Kodrin 2, Horžen, Horžen, Anić 3, Bećiri 2.

Sedemmetrovke: 3/3; 3/4

Izključitve: 12 min; 8 min



PARIS SG - NANTES
35:34 (19:16)

FLENSBURG - MOTOR ZAPOROŽJE
31:24 (13:11)

SKJERN - ZAGREB
31:31 (14:14)
Grebenc 1 gol za Skjern

Vrstni red: PSG in Pick Szeged 8, Skjern 5, Flensburg in Skjern po 4, Zagreb 3, Nantes, in Celje P. L. po 2, Motor brez točke.


SKUPINA A, 4. krog


KIELCE - KRISTIANSTAD
33:31 (17:12)
Janc 2 za Kielce.

BARCELONA - MONTPELLIER
35:27 (18:13)
Dolenec 1; Kavtičnik 5.

MEŠKOV BREST - VESZPREM
28:29 (16:15)
Poteko 4; Gajić 4, Mačkovšek 3, Blagotinšek 1.

VARDAR - RHEIN NECKAR LÖWEN
29:27 (13:15)
Skube 3 za Vardar.

Vrstni red: Vardar 8, Kielce in Barcelona 6, Rhein Neckar Löwen, Meškov Brest in Veszprem 4, Montpellier in Kristianstad brez točke.


POKAL EHF

KVALIFIKACIJE, 2. krog

RIKO RIBNICA - SELFOSS (ISL)
30:27 (17:11)
Kovačič in Vujačić 7, Strmljan 5, B. Nosan 4, Knavs in Lešek 2, Pucelj, Setnikar in Žagar 1; Steinthorsson 6.

Sedemmetrovke: 0/1; 4/5

Izključitve: 4 min; 10 min

Povratna tekma bo 13. oktobra.

Nedelja ob 17.00:
GORENJE VELENJE - GWARDIA OPOLE (POL)

Povratna tekma bo 14. oktobra.

EHF: Ribnica doma ugnala Selfoss
Celje PL tretjič izgubilo v Ligi prvakov