Tamara Mavsar je bila prva slovenska strelka. Foto: Reuters
Tamara Mavsar je bila prva slovenska strelka. Foto: Reuters
"Kar smo zgradile proti Švedski, smo z ritjo podrle"

Za neposredno napredovanje bi morala Slovenija vsaj remizirati proti Španiji, ki je igrala brez svoje najboljše igralke Marte Mangue. Slovenke so sicer na prvih dveh tekmah pustile pozitiven vtis. Dobro so se upirale proti Srbiji, Švedsko pa po izvrstni predstavi presenetile, ko so po 12 tekmah znova slavile zmago na evropskem prvenstvu, in imele lepe možnosti za preboj v drugi del, toda proti evropskim podprvakinjam so bile brez moči.

Hitro Španke povedle za osem
Usoden je bil izjemno slab prvi polčas, ki so ga Španke dobile s 14:5. Že v uvodnih minutah si je Španija priigrala konkretno prednost. Po devetih minutah je bilo že 9:1, razlika pa se je, potem ko še povišala. Šele v 17. minuti so prvič mrežo zatresel iz igre, ko je za 9:3 zadela Tjaša Stanko. Za konec prvega polčasa je izvrstno pod prečko zadela Nerea Pena.

Dober začetek drugega dela, a kmalu konec upov
Slovenija je po prihodu iz garderobe zaigrala bistveno bolje. Strnila je vrste v obrambi, razigrala se je tudi Miša Marinček, obenem pa je v prvih minutah steklo tudi v napadu in drugi del so Bregarjeve varovanke odprle z delnim izidom 3:0. Jorge Duenas je uvodni nalet Slovenije prekinil z minuto odmora.

Po posredovanju selektorja so se evropske podprvakinje prebudile. Ko so znova ujele ritem v napadu, so povedle za osem in Slovenke držale na varni razdalji. 12 minut pred koncem je bilo praktično že konec slovenskih upov, saj je razlika znašala devet golov (15:24). V zadnjih desetih minutah je Španija le še povišala svojo prednost.

"Škoda je, da smo tekmo tako slabo odprli in, da smo delali napake v obrambi ter prejemali izključitve. V drugem polčasu smo začeli Španke loviti, prišli na šest golov zaostanka in imeli napad za pet, a tekme nismo uspeli prelomiti. V zaključku dvoboja sem dal priložnost tudi najmlajšim rokometašicam," je po porazu povedal Bregar.

3. krog, skupina A (Stockholm):
ŠPANIJA
- SLOVENIJA 30:18 (14:5)

Slovenija: Mavsar 5 (2), Gros 3, Stanko 3, Užmah po 3, Čerenjak 2, Zulić 1 (1), Irman 1.

Španija: Pena 6 (2), Cabral 5, Lopez 4, Aguilar 4, Martin 3, Chavez 3, Alberto 1, A. Gonzalez 1, M. Gonzalez 1, Egozkue 1, Hernandez 1.

Sedemmetrovke: 3/5; 2/3

Izključitve: 10 min; 8 min

ŠVEDSKA - SRBIJA 30:30 (15:18)

Lestvica:                           
SRBIJA               3  2 1 0  +4  5
ŠVEDSKA              3  1 1 1  +4  3
ŠPANIJA              3  1 0 2  +4  2
------------------------------------
SLOVENIJA            3  1 0 2 -12  2


Skupina B (Kristianstad):
NEMČIJA - POLJSKA 32:22 (12:10)

NIZOZEMSKA - FRANCIJA 18:17 (7:12)

Vrstni red: Francija, Nizozemska in Nemčija po 4, Poljska brez točk.

"Kar smo zgradile proti Švedski, smo z ritjo podrle"