Selektor Uroš Bregar je uvodno postavo pred začetkom tekme v primerjavi s srečanjem z Avstrijkami pošteno premešal, kar se je poznalo tudi na igrišču.

Nina Zulić je dosegla deset golov. Foto: EPA
Nina Zulić je dosegla deset golov. Foto: EPA

Čehinje so prve zadele in vodile celotno tekmo. Po 30 minutah je razlika znašala pet golov, kmalu po začetku drugega dela pa hitro narasla na osem.

Slovenke zaostajale s 17:25
Podobno kot na prvi tekmi so Slovenke grešile iz lepo izdelanih situacij. V zadnjih dvajsetih minutah pa so naše rokometašice vendarle ujele pravi ritem. Po zaostanku s 17:25 so Slovenke odgovorile z delnim izidom 8:1 in se približale na le gol zaostanka, za izenačenje ali popoln preobrat pa je časa zmanjkalo.

"Danes smo začeli s precej spremenjeno postavo in se malo lovili, ampak kljub temu si ne bi smeli privoščiti, da smo v tekmo krenili brez energije. Potem smo našli pravo postavo v polju, ujeli ritem, začeli več teči in dosegli nekaj lahkih golov. Tako smo se v zadnjih 20 minutah dvignili in s tem delom tekme smo lahko zadovoljni," je dejal selektor Uroš Bregar.

Slovenija, ki v Poreču nastopa s pomlajeno zasedbo, se bo v nedeljo pomerila še s Hrvaško.

SLOVENIJA - ČEŠKA 25:26 (10:15)

Slovenija: Jurič 2, Regner 2, Strnad 1, Žabjek 3, Abina, Ferfolja, Vojnovič, Zulić 10, Pišek, Pandžić, Vučko 1, Vrček 2, Svetik 2, Čopi 1, Beganović 1.

Češka: Knedlikova, Kovarova 1, Konečna, Mika 2, Kvašova 3, Hrbkova 2, Satrapova, Andryskova, Hurychova 1, Sustkova 1, Adamkova 3, Marcikova, Kudlackova, Zachova 5, Jerabkova 2, Mala 3.

SLOVENIJA - AVSTRIJA 23:23 (13:10)
Zulić 8, Abina 6, Beganović, Čopi in Žabjek 2, Ferfolja, Pišek in Svetik 1;
Ivančok 6, Huber in Wess 4.

Nedelja:
SLOVENIJA - HRVAŠKA