Bo Matjaž Brumen ostal v celjskem dresu? Foto: RTV SLO/C. R.
Bo Matjaž Brumen ostal v celjskem dresu? Foto: RTV SLO/C. R.
Dragan Gajič
Brumen bo imel na desnem krilu konkurenco v Draganu Gajiču. Foto: RTV SLO

Gotovo je veliko vzrokov za njihovo odpoved, od razočaranj, starih zamer, nekateri nimajo več motiva po tolikih letih v reprezentanci.

Kasim Kamenica
Kasim Kamenica Brumna na klubskem nivoju po Prulah trenira še v Celju. Foto: RTV SLO

Razmišljam o tujini. Imam ponudbe iz Francije, Španije in Nemčije, tudi iz vrhunskih klubov.

Po odpovedih nekaterih sijajnih igralcev bo večja odgovornost tudi na levorokem 24-letniku, ki ga odsotnost Pajoviča, Vugrinca, Zormana ter Kavtičnika ne bremeni. Na tekmovanju bi ga zadovoljilo izboljšanje najboljše uvrstitve doslej, kar pomeni preboj v četrtfinale.

Če bo Ljubljančan v dresu Celja Pivovarne Laško navduševal tudi v prihodnjih sezonah, bo znano po spektaklu v Nemčiji. Tudi zato bodo njegove predstave pod še posebnim drobnogledom. Mikajo ga klubi v najmočnejših ligah, posebej zdaj, ko s celjskim vodstvom (še) ne najde skupnega jezika, je zatrdil v intervjuju za MMC.

Po novembrskem izpahu rame ste popolnoma okrevali. Lahko vašo vrhunsko formo pričakujemo že na začetku svetovnega prvenstva?
Na vseh pripravljalnih tekmah sem bil zadovoljen s svojimi predstavami. Prve tekme v Nemčiji bodo prave za dvig forme, kar pa ne pomeni, da bodo lahke. Okrevanje je potekalo super. Ne čutim nobenih posledic. Na turnirju v Kopru selektor tudi ni hotel preveč tvegati z mano. Magnetna resonanca je pokazala, da je z ramo vse v najlepšem redu.

Ali niso želje o četrtfinalu ob odpovedi in poškodbah pomembnih igralcev le malce previsoke?
Vsi govorimo o ciljih, realnost je taka, da so odpovedali nekateri ključni igralci. Vemo, kakšne kvalitete imajo, dejstvo je, da se s tem nismo obremenjevali. Če bomo iz skupine šli s popolnim izkupičkom, bomo imeli dobro izhodišče, nato pa imamo za nasprotnike samo vrhunske ekipe. Vse bo odvisno od ene tekme, enega dneva. Tako kot je bilo tudi na zadnjem SP-ju.

Izžrebana skupina je lahka in uvrstitev v drugi del ne bi smela biti vprašljiva. Kakšen je vaš osebni cilj?
Morali bi se uvrstiti med prvih osem, kar bi bil lep uspeh. Slovenija tega še ni dosegla. Dejstvo je, da imam še vedno veliko nihanj v igri, ampak verjamem v to ekipo.

Kako so vse težave, povezane z odpovedmi, vplivale na vzdušje v reprezentanci?
Nismo se sploh obremenjevali s tem, pomanjkanje teh kvalitetnih igralcev je še najbolj čutil trener. Gotovo je veliko vzrokov za njihovo odpoved, od razočaranj, starih zamer, nekateri nimajo več motiva po tolikih letih v reprezentanci.

Zorman ne potuje v Nemčijo. So menjave dovolj dobre?
Zaenkrat lahko rečem, da sta na dobrem nivoju na njegovem mestu (organizator igre, op.p.) odigrala tako Rok Ivančič kot David Špiler. Alternativi sta tudi Rok Praznik oz. Ivan Simonovič. Ko je bil Zorman v reprezentanci, je bila disciplina velika. Srednji zunanji komandira celo ekipo, to dirigentsko palico bodo sedaj morali prevzeti oni.

Katere so prednosti in slabosti Kasima Kamenice v primerjavi s prejšnjim selektorjem Tonetom Tisljem?
Vsak trener ima svoje muhe. Vsi imajo dobre in slabe stvari. Nikoli ni tako, da bi bili vsi zadovoljni, navajen sem ga že iz Prul, kjer me je treniral dobrih pet let...

Se je njegov odnos v teh letih vašega razvoja in selitve v Celje kaj spremenil?
Zdaj sem že starejši, kaže več spoštovanja, saj sem bil prej še mulc. Poznava se zelo dobro, najin odnos pa sva v Celju še izboljšala. Je temperamenten, mogoče to vsem ne ustreza...

Celje bosta v prihodnji sezoni zapustila Jure Natek in Gorazd Škof. Razmišljate tudi vi o odhodu v tujino? Kako trdna je vaša pogodba s pivovarji?
Razmišljam o tujini. Imam ponudbe iz Francije, Španije in Nemčije, tudi iz vrhunskih klubov. Šel bi tja, kjer se igra Liga prvakov, to je moje izhodišče. Vse je odvisno od mendžerja. Odločitev bo padla po koncu SP-ja. V pogajanjih s Celjani, kjer imam pogodbo do konca junija, še nismo našli skupnega jezika.

C. R.

Gotovo je veliko vzrokov za njihovo odpoved, od razočaranj, starih zamer, nekateri nimajo več motiva po tolikih letih v reprezentanci.

Razmišljam o tujini. Imam ponudbe iz Francije, Španije in Nemčije, tudi iz vrhunskih klubov.