Celjani in Velenjčani se bodo pomerili v polfinalu letošnjega Pokala Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani in Velenjčani se bodo pomerili v polfinalu letošnjega Pokala Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Za drugo mesto v finalu pa se bosta pomerila domači Maribor Branik, ki se je na zaključni turnir uvrstil prvič po letu 2012 - tedaj je osvojil četrto mesto -, in Riko Ribnica.

Tamše: Z mislimi še pri Ribnici
V ospredju pozornosti bo prav celjsko-velenjski derbi. "Čestitke vsem ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir. Že v polfinalu se bomo pomerili z Velenjčani, kar pomeni, da nas takoj na začetku turnirja čaka veliki derbi. Morda si je rokometna javnost želela, da do tega pride v finalu, a žreb je odločil drugače. Trenutno smo z mislimi še pri četrtkovi tekmi lige NLB z Rikom Ribnico, šele po tem bomo začeli razmišljati o dvoboju z Gorenjem," je dejal Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško, ki brani pokalni naslov.

Plaskan je zadovoljen z žrebom
Borut Plaskan
, strateg velenjskega Gorenja, pa je kljub temu, da je že v polfinalu dobil Celjane, zadovoljen z žrebom: "Pričakujem, da bo zaključni turnir organiziran na zelo visoki ravni. Z žrebom smo zelo zadovoljni. S Celjani smo se minulo sezono pomerili že zelo zgodaj, v tej sezoni pa se bomo srečali šele v polfinalu. Tekme se bodo v prihodnjih tednih vrstile ena za drugo, do zaključnega turnirja pokala Slovenije pa je časa še dovolj. Skušali bomo narediti vse, da presenetimo Celjane, do takrat pa se lahko zgodi še marsikaj."

Celjani so se na zaključni turnir uvrstili z zmago nad Pomurjem (25:50), Velenjčani so s 24:40 odpravili Herz Šmartno, Mariborčani so šele po dveh podaljških strli odpor Urbanscape Loke (38:36), Ribničani pa so bili boljši od Velike Nedelje (29:38).

Pokal Slovenije, Maribor, zaključni turnir

Polfinale, sobota, 15. april:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE VELENJE

MARIBOR BRANIK - RIKO RIBNICA

Finale bo v nedeljo, 16. aprila.