"Vesel sem, da prihajam v Trimo Trebnje. Gre za organiziran in ambiciozen klub, kamor sem prišel garat za minutažo in rezultat. Verjamem, da se bom dobro vklopil v ekipo. Gremo, Trimo," je povedal 20-letni Dular.

Ekipa Trima Trebnja, ki jo bo v novi sezoni vodil Uroš Zorman. Foto: www.alesfevzer.com
Ekipa Trima Trebnja, ki jo bo v novi sezoni vodil Uroš Zorman. Foto: www.alesfevzer.com

Ta je v pretekli sezoni pomembnejšo vlogo igral v obrambi, kot pravijo pri Trimu, pa ima tudi zaradi 195 centimetrov višine precej potenciala tudi v napadu.

Poleg Dularja so trebanjski klub pred tem okrepili še Matija Pandev, Žan Grojzdek, Jan Kamnikar, Gregor Potočnik, Özgür Sarak, Luka Florjančič, trener Uroš Zorman, kondicijski trener Tim Butkovec in fizioterapevt Rudi Slobodnik.

Štirje Celjani v Maribor
Medtem pa so iz Maribora sporočili, da so se iz Celja kot posojeni igralci preselili Stefan Žabić, Filip Rakita, Matic Košec in Anže Blagotinšek. Mariborsko ekipo bo v prihodnji sezoni vodil Hrvat Siniša Markota. V pretekli sezoni je bil trener Borovlja v Avstriji, v Sloveniji pa je že vodil Urbanscape Loko in Riko Ribnico.

Lončar okrepil Gorenje
Iz Velenja pa sporočajo, da so se okrepili z občasnim reprezentantom Bosne in Hercegovine Vladanom Lončarjem. 23-letni in 200 centimetrov visoki Lončar je s klubom podpisal enoletno pogodbo. V sezoni 2014/15 se je levi zunanji kot eden najbolj perspektivnih mladih igralcev v Evropi preselil k madžarskemu Picku Szegedu. Nato je igral za španski Granollers in madžarski Gyongyosi, nato pa še za Nexe iz Našic, od koder je odšel na posojo v Dobovo. V lanski sezoni je za ekipo Dobove dosegel 67 zadetkov na 22 tekmah. Lončar je tretja okrepitev Gorenja Velenja pred novo sezono. Pred njim sta pogodbi podpisala nekdanji mladinski reprezentant Tilen Sokolič ter otrok kluba in povratnik iz Slovenj Gradca Kenan Pajt.