V Rdeči dvorani se znova obeta ogorčen boj. Jan Grebenc je konec avgusta lani takole skušal prodreti mimo Kristjana Bećirija, ki pa tokrat zaradi izključitve v Kopru ne bo igral. Desno Žiga Mlakar. Foto: BoBo
V Rdeči dvorani se znova obeta ogorčen boj. Jan Grebenc je konec avgusta lani takole skušal prodreti mimo Kristjana Bećirija, ki pa tokrat zaradi izključitve v Kopru ne bo igral. Desno Žiga Mlakar. Foto: BoBo

Takrat so ose pod vodstvom Ivana Vajdla v Zlatorogu slavile s 30:29, nato pa so sledila več kot štiri sušna leta. Moštvi sta se v letošnji sezoni pomerili dvakrat v Ligi Seha. Konec avgusta so bili pivovarji boljši s 25:22, sredi decembra pa z 31:27.

Takrat je Gorenje še vodil Željko Babić, ki pa na velenjski klopi ni dosegel pričakovanih uspehov, zato ga je aprila zamenjal Klemen Luzar, ki je Velenjčane popeljal do zmage nad Koprom in Krko.

Luzar: Verjamem, da nam bo uspelo že v sredo
"Po zadnjih dveh tekmah sta se nam nekoliko povrnila samozavest in zaupanje v lastne sposobnosti. Zdaj nas čaka tekma s Celjani, ki so zahtevni tekmeci. Zgodovina dvobojev nam ne govori v prid, po drugi strani pa prav to medsebojne tekme dela še zanimivejše. S fanti bomo naredili vse, da prebijemo oviro in končno pridemo do zmage. Slej ali prej se to mora zgoditi, sam verjamem, da nam bo to uspelo že v sredo,"
je optimističen Luzar.

Celjani bi bili z zmago že zelo blizu novemu naslovu prvaka, saj bi tri kroge pred koncem prvim zasledovalcem Ribničanom pobegnili na štiri točke prednosti, osam pa na osem. A pivovarji se z matematiko še ne ukvarjajo.

Lesjak: Nismo še prikazali igre, ki bi nas zadovoljila
"Nikdar ne želimo kalkulirati. Liga je zelo odprta, ob morebitnih neuspehih bi lahko končali veliko nižje, kot smo trenutno, tega pa si seveda ne želimo. Z zmago bomo naredili korak bližje k tistemu, kar smo si zadali kot cilj, to pa je ubranitev državnega naslova. Vendar to ne bo lahko, čaka nas vroča, dobra tekma, kot so vselej naši medsebojni dvoboji. Po menjavi trenerja so močno dvignili svojo igro, igrati so začeli nekako preprostejši rokomet, ki je prinesel rezultate, vidi se, da so igralci začeli znova kazati kvalitete, ki jih nedvomno že ves čas imajo. Mi na drugi strani smo prepričani, da v domačem prvenstvu še nismo prikazali igre, ki bi nas povsem zadovoljila. Izgubili smo točko v Kopru in smo zdaj polni motivacije, da se predstavimo v najboljši luči in kot ekipa odigramo vrhunsko tekmo skozi vseh šestdeset minut, in verjamem, da nam bo to prineslo tisto, česar si vsi najbolj želimo,"
pred večnim derbijem pravi vratar Urban Lesjak.

ROKOMET

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. NLB LIGA, Liga za prvaka

Preložena tekma, sreda ob 18.30:
GORENJE - CELJE PL

8. krog, sobota ob 19.00:
CELJE PL - RIKO RIBNICA
KRKA - KOPER 2013

Nedelja ob 19.00:
GORENJE - URBANSCAPE LOKA

Lestvica za prvaka:                 
CELJE PIVOVARNA LAŠKO   6  4 2 0  41
RIKO RIBNICA            7  3 2 2  39
GORENJE VELENJE         6  2 0 4  35
KOPER 2013              7  3 2 2  31
URBANSCAPE LOKA         7  3 0 4  27
KRKA                    7  3 0 4  27


Liga za obstanek, 8. krog:

Petek ob 18.30:
GROSIST SLOVAN - TRIMO TREBNJE

Ob 20.00:
JERUZALEM ORMOŽ - MARIBOR BRANIK

Sobota ob 19.00:
HERZ ŠMARTNO - DOBOVA

Lestvica za obstanek:               
MARIBOR BRANIK          7  4 1 2  27
JERUZALEM ORMOŽ         7  2 2 3  25
TRIMO TREBNJE           7  3 0 4  24
DOBOVA                  7  5 0 2  21
GROSIST SLOVAN          7  3 2 2  16
HERZ ŠMARTNO            7  1 1 5  11