Lani se je Gorenje Velenje v pokalu EHF prebilo na finalni turnir, na katerem je osvojil 4. mesto. Foto: BoBo
Lani se je Gorenje Velenje v pokalu EHF prebilo na finalni turnir, na katerem je osvojil 4. mesto. Foto: BoBo

Velenjska ekipa se bo pomerila z dansko zasedbo Tvis Holstebro, mariborska pa z romunskim Dinamom Bukarešto.

Obe slovenski ekipi bosta najprej igrali doma, nato pa v gosteh. Prve tekme 3. kroga drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini bodo na sporedu 21. in 22., povratne 28. in 29. novembra, zmagovalci pa se bodo uvrstili v skupinski del pokala EHF.

Z Danci, ki so na 9. mestu lestvice danskega prvenstva, se je Gorenje pomerilo že v lanski sezoni pokala EHF, in sicer v četrtfinalu, kjer so bile ose boljše s skupnim izidom 59:57 in si tako priigrale nastop na zaključnem turnirju.

Na letošnjem majskem sklepnem turnirju v Berlinu je v nemškem finalu Füchse Berlin ugnal HSV s 30:27, na tekmi za tretje mesto pa je bil danski Skjern boljši od Gorenja s 27:22.

Srečanje z lanskimi znanci
"Danes nismo imeli sreče pri žrebu, z dansko zasedbo smo se v minuli sezoni pomerili v četrtfinalu. Igrali bomo proti zelo kakovostni ekipi, ki se v primerjavi z minulo sezono ni bistveno spremenila, je pa dobila novega trenerja. Ekipa je sestavljena iz dobrih posameznikov, igrajo zelo dobro obrambo in prejemajo malo golov. Naš cilj je vsekakor uvrstitev v skupinski del tekmovanja, za kar se bomo morali zelo potruditi,"
je po žrebu dejal trener velenjske ekipe Gregor Cvijić.

V Mariboru še brez podatkov o Romunih
"Podrobnih podatkov o romunski ekipi zaenkrat še nimamo, a dejstvo je, da sta pred nami zahtevni tekmi z izenačeno tekmico. Na nam je, da se na Dinamo čim bolje pripravimo in se skušamo prebiti v skupinski del. Romunski rokomet je v zadnjem času v vzponu, v mlajših kategorijah delajo zelo dobro ter načrtno, vsi pa vemo, da je bila Romunija nekoč že prava velesila na mednarodnem rokometnem prizorišču,"
je po žrebu dejal trener mariborskih rokometašev Slavko Ivezič.

EHF je finalni turnir četverice prvič priredil pred dvema letoma v Nantesu, kjer je slavil Rhein-Neckar Löwen po zmagi nad Nantesom, na lanskem turnirju v nemški prestolnici pa je smetano pobral Pick Szeged po zmagoslavju nad slovensko obarvanim Montpellierjem.

Pari 3. kroga pokala EHF:
Gorenje Velenje - Tvis Holstebro
Maribor Branik - Dinamo Bukarešta

Prve tekme bodo na sporedu 21. in 22., povratne 28. in 29. novembra, zmagovalci pa se bodo uvrstili v skupinski del pokala EHF.