Blaž Blagotinšek je odpadel za novembrsko reprezentančno akcijo. Foto: EPA
Blaž Blagotinšek je odpadel za novembrsko reprezentančno akcijo. Foto: EPA

Namesto Blaža Blagotinška, ki se je okužil z novim koronavirusom, se bo izbrani vrsti v nedeljo v Zrečah pridružil Igor Žabić.

V madžarskem klubu iz Veszprema, kjer igra Blagotinšek, so prejšnji ponedeljek izvedli obvezno testiranje pred tekmo Lige prvakov proti Barceloni, na katerem je bil na koronavirus pozitiven tudi slovenski krožni napadalec. Celotna madžarska ekipa je zato morala v karanteno, ponovni testi v četrtek pa so potrdili okužbe še pri treh igralcih, med njimi tudi pri Blagotinšku.

Sorodna novica Blagotinšek: Sem optimist. Upam, da se z razumom sezona pripelje do konca.

Kot so zapisali na uradni spletni strani madžarskega prvaka, se trojica igralcev počuti dobro. Lažji simptomi okužbe so sicer izginili po dveh dneh, a bodo v karanteni vsi ostali do tega petka.

Po obdobju brez treninga v klubu bi intenzivne reprezentančne priprave za Blagotinška predstavljale preveliko tveganje. Igralec se mora namreč v izogib poškodbam v trenažni proces začeti vključevati postopoma in vsaj v prvi fazi po prilagojenem programu, zato so se dogovorili, da Blagotinšek tokratne priprave izpusti.

V prvem kvalifikacijskem ciklusu za nastop na EP-ju 2022 reprezentanco čakata dva preizkusa. V četrtek, 5. novembra, se bo v celjski dvorani Zlatorog pomerila s Poljsko, v nedeljo, 8. novembra, pa v Eskisehiru s Turčijo. V tej skupini nastopa še Nizozemska.

Na Vranješevem seznamu so:
- vratarja: Klemen Ferlin in Urh Kastelic;
- krilni igralci: Blaž Janc, Dragan Gajić, Darko Cingesar in Tilen Kodrin;
- zunanji igralci: Jure Dolenec, Nejc Cehte, Sebastian Skube, Dean Bombač, Staš Skube, Miha Zarabec, Gregor Potočnik, Nik Henigman in Borut Mačkovšek;
- krožni napadalci: Kristjan Horžen, Igor Žabić in Matic Suholežnik.