Aleks Vlah je bil prvi slovenski strelec. Foto: www.alesfevzer.com
Aleks Vlah je bil prvi slovenski strelec. Foto: www.alesfevzer.com

Gostitelji so bili večino tekme v prednosti, v sami končnici dvoboja pa so močno popustili. Zmagoviti gol za Madžare je nekaj sekund pred koncem tekme dosegel Richard Bodo. Madžari so pred tem vodili le na začetku tekme z 2:1. V slovenski izbrani vrsti je bil najučinkovitejši Aleks Vlah s sedmimi goli.

Reprezentanci se bosta v soboto ob 16.00 še enkrat pomerili v Veliki Kaniži, kar bo tudi zadnja preizkušnja Slovenije pred odhodom na svetovno prvenstvo med 11. in 29. januarjem na Poljskem in Švedskem, kjer bo v prvem delu tekmovanja igrala v skupini B. V Katovicah se bo med 12. in 16. januarjem pomerila s Savdsko Arabijo, Poljsko in Francijo.

Zorman po poškodbi Janca vpoklical Cokana

Slovenija prvi polčas dobila za +4

Uroš Zorman je na prvem od dveh pripravljalnih dvobojev z Madžari priložnost za dokazovanje ponudil 18 od skupno 22 izbrancev na sklepnih pripravah. Na polni tribuni so si dvoboj ogledali Jože Baznik, Staš Slatinek Jovičić, Aleks Kavčič in Peter Šiško, ki zdaj ni več med kandidati za nastop na SP-ju.

Slovenija je imela v prvi polovici vajeti igre v svojih rokah. Na polovici prvega polčasa so si gostitelji prvič priigrali dva gola prednosti (9:7), najvišjo pa v 26. minuti (11:7) in na polovici tekme (17:13). V prvi polovici je Vlah dal pet golov, nekaj skrbi pa je v sami končnici povzročila nezgoda Blaža Janca, ki zaradi udarca v levo nogo v nadaljevanju ni več stopil na igrišče.

Izključena Blagotinšek in Rosta

Madžari so na začetku drugega polčasa izkoristili zaspan začetek gostiteljev. V 36. minuti so se jim povsem približali (17:16), nato pa so Zormanovi varovanci znova zagospodarili na igrišču in si po golu Tilna Kodrina v 43. minuti priigrali prednost petih golov (22:17). Le tri minute pozneje se je na igrišču zaiskrilo. Sledil je tudi manjši pretep, v katerem so sodelovali tudi igralci s klopi, po obojestranskem kazanju mišic pa sta najkrajšo potegnila Blaž Blagotinšek in Miklos Rosta, sodnika David Sok in Bojan Lah, ki bosta delila pravico tudi na prvenstvu, sta jima pokazala rdeči karton.

V sklepnem delu dvoboja so Madžari zaigrali zelo učinkovito. V 57. minuti so izenačili na 26:26, v razburljivi končnici pa je zmagoviti gol nekaj sekund pred zadnjim zvokom sirene po pravem projektilu z devetih metrov zabil Bodo.

Madžari v napeti končnici do zmage v Ljutomeru

"Vrteli smo se kot metuljčki ..."

"Po porazu nisem razočaran, sem pa jezen. V prvem polčasu smo na trenutke igrali presenetljivo dobro glede na to, da smo skupaj le nekaj dni, in ves čas nadzirali Madžare. V uvodnih osmih minutah drugega polčasa smo igrali preveč statično, nato pa znova zagospodarili na igrišču in imeli vajeti igre v svojih rokah do 50. minute. V finišu tekme smo se 'vrteli kot metuljčki' okoli madžarske obrambe. Pred nami je veliko dela, še bolj moramo stopnjevati agresivnost, tako v napadu kot obrambi," je dejal Zorman.

"Zelo slaba končnica nas je stala zmago, tudi sam sem naredil veliko napako v teh trenutkih. Do svoje igre sem vedno kritičen, ne glede na zmago ali poraz. Že na naslednji tekmi moram biti boljši, priložnost za to bo že v soboto na Madžarskem," je dodal Vlah.


Pripravljalna tekma:
SLOVENIJA - MADŽARSKA 27:28 (17:13)

Slovenija: Lesjak, Ferlin, Blagotinšek 1, Janc 1, Dolenec 3, Kodrin 2, Žabić 1, Horžen 1, Horvat, Mazej 1, Ovniček, Makuc 1, Bombač 2, Krečič 1, Mačkovšek 2, Novak 1, Vlah 7, Cehte 3.

Madžarska: Sipos, Leimeter 1, Juhas, Boka 3, Kovacicz, Ligetvari 2, Rosta 1, Ilić 1, Alvarez 3, Benhidi 2, Szollosi 1, Bujdoso 1, Szita 1, Ancsin 1, Bodo 5, Lekai 6.

Sedemmetrovke: 21/2; 3/5.
Izključitve: 12 min; 14 min.
Rdeča kartona: Rosta (46.), Blagotinšek (46.).