Arina Sabalenka je dobila drugi turnir serije WTA v letošnji sezoni. Foto: AP
Arina Sabalenka je dobila drugi turnir serije WTA v letošnji sezoni. Foto: AP

Za zmago je Sabalenka potrebovala le uro in osem minut. To je bila njena druga letošnja zmaga na turnirjih WTA, prvič je bila najboljša februarja v Katarju, še preden je izbruhnila epidemija covida-19.

31-letna Azarenka, nekdanja prva igralka sveta, je nastopila v svojem 40. finalu turnirjev WTA. Jubilej so ji pokvarile zdravstvene težave, zaradi katerih se je težko premikala in je morala vzeti tudi medicinski odmor, v katerem se je terapevt posvečal njenemu zatilju.

Turnir v Ostravi so na koledar WTA-ja dodali, potem ko so zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 odpovedali kitajsko turnejo. Čeprav so športni dogodki zaradi povečanja števila okužb z virusom SARS-CoV-2 na Češkem prepovedani, so tamkajšnje oblasti turnir dovolile. Odigran je bil pred praznimi tribunami.

Humbert slavil v Antwerpnu
V finalu teniškega turnirja v Antwerpnu pa je s 6:1 in 7:6 Avstralca Alexa De Minaurja premagal Francoz Ugo Humbert. Ta bo na najnovejši lestvici ATP pridobil šest mest in bo postal 32. igralec sveta. Turnir najvišje ravni v Antwerpnu prirejajo od leta 2016, Humbert pa je po Richardu Gasquetu in Jo-Wilfriedu Tsongaju že tretji francoski zmagovalec. Lani je bil tam najboljši Britanec Andy Murray, kar je tudi njegova zadnja turnirska zmaga.

Zverev najbrž ne bi imel nič proti, če bi se tam igralo vsak teden. Foto: Reuters
Zverev najbrž ne bi imel nič proti, če bi se tam igralo vsak teden. Foto: Reuters

Zverev slavil še drugi teden zapored
Alexander Zverev je še drugo nedeljo zapored dobil turnir v Kölnu, tokrat je zlahka odpravil Diega Schwartzmana, saj mu je prepustil vsega tri igre (6:2, 6:1). Nemec je bil izjemno agresiven, dvoboj je tako končal po uri in 11 minutah.

"Sascha je bil danes enostavno premočan. Zmago si je zaslužil tako prejšnji kot ta teden. Njegova igra je bila brez napak," je zmagovalca pohvalil Schwartzman.

Ostrava (Ž)
(528.500 dolarjev, trda podlaga)

Finale:
SABALENKA (BLR/3)AZARENKA (BLR/4)
6:2, 6:2

Antwerpen (M)
(394.800 evrov, trda podlaga)

Finale:
HUMBERT (FRA) – DE MINAUR (AVS/8)
6:1, 7:6

Köln (M)
(271.345 evrov, trda podlaga)

Finale:
ZVEREV (NEM/1) – SCHWARTZMAN (ARG/2)
6:2,6:1