Mohamed Salah je že na začetku nove sezone v sijajni formi. Foto: Reuters
Mohamed Salah je že na začetku nove sezone v sijajni formi. Foto: Reuters

Izbranci Marcela Bielse so navdušili na Anfieldu in bili zelo blizu točki proti branilcem naslova angleškega prvaka.

Pet golov v 33 minutah
Že v 3. minuti je branilec Robin Koch z roko ustavil strel Salaha. Sodnik Michael Oliver je upravičeno dosodil najstrožjo kazen. Salah je z levico zabil žogo po sredini vrat v mrežo. V 12. minuti si je Jack Harrison odlično zaustavil dolgo žogo, na levi strani je preigral Trenta Alexandra Arnolda, tudi Joeju Gomezu ga ni uspelo zaustaviti in z roba kazenskega prostora je izenačil na 1:1.

Osem minut zatem je Andrew Robertson podal iz kota, Virgil van Dijk pa je z glavo zadel za 2:1. Prav branilec van Dijk je naredil neverjetno napako po pol ure igre. Dolgo žogo je tik pred kazenskim prostorom ležerno odbil naravnost na nogo Patricka Bamforda, ki je matiral Allisona Beckerja.

V 33. minuti je na semaforju pisalo že 3:2 za Liverpool. Robertson je iz prostega strela poslal predložek v kazenski prostor, kjer je branilec Pascal Struijk z glavo odbil žogo naravnost na nogo Salaha. Egipčan jo je tik ob stičišču vratnice in prečke poslal v mrežo. Prava mojstrovina najboljšega afriškega nogometaša zadnjih let.

Salah še drugič natančen z enajstih metrov
Leeds je tudi v drugem polčasu pogumno lovil novo izenačenje. Mateusz Klich je v 66. minuti poravnal izid po lepi podaji Helderja Coste. Liverpool je v zadnje četrt ure močno pritisnil, večkrat je bilo vroče v kazenskem prostoru Leedsa. Tri minute pred koncem rednega dela je rezervist Rodrigo Moreno spotaknil Fabinha. Salah je bil tudi drugič zanesljiv z bele točke za zmago aktualnih prvakov.

Klopp: Leeds bi si zaslužil točko, na koncu smo srečno prišli do treh točk
"Vedel sem, da nam bo Leeds povzročal težave. Tudi ostalim klubom jih bo. Naredili smo preveč napak. Na trenutke smo igrali zelo dobro, veliko bolje kot na pripravljalnih tekmah. Leeds bi si zaslužil točko, na koncu smo srečno prišli do treh točk," je priznal trener prvakov Jürgen Klopp.

Topničarji so uspešno odprli novo sezono. Foto: Reuters
Topničarji so uspešno odprli novo sezono. Foto: Reuters

Willian in Gabriel sanjsko debitirala v dresu Arsenala
Na uvodni tekmi nove sezone je novi prvoligaš Fulham izgubil proti Arsenalu z 0:3. Blestela sta novinca v dresu topničarjev. Willian, ki je prišel iz Chelseaja, je sodeloval v vseh treh akcijah za zadetek. Izkazal se je Gabriel, ki je prišel iz Lilla za 23 milijonov britanskih funtov.

Od konca Premier lige je minilo 48 dni, Arsenal pa je vmes osvojil dve lovoriki na Wembleyju. V finalu Pokala FA je ugnal Chelsea z 2:1, nato pa je dobil še superpokal proti Liverpoolu po streljanju enajstmetrovk.

Arsenal je povedel že v 8. minuti, ko je vratarju gostiteljev Mareku Rodaku še uspelo odbiti strel Williama, Alexandre Lacazette pa je žogo iz bližine potisnil v prazno mrežo.

Na začetku drugega polčasa je Willian podal iz kota, s petih metrov pa je Gabriel z glavo povišal na 0:2. Tudi tretji zadetek je pripravil izjemni Willian, ki je z dolgo diagonalno podajo našel Aubameyanga. Gabonec je z leve strani prodrl v kazenski prostor in z močnim strelom zabil žogo pod prečko. Zadnji nogometaš Arsenala z dvema podajama v prvem nastopu za Arsenal je bil Ray Parlour leta 1992 proti Liverpoolu.

Najboljši strelec Fulhama v pretekli sezoni Aleksandar Mitrović je vstopil šele v 63. minuti in imel tudi najlepšo priložnost. Izkazal se je vratar Bernd Leno.

Crystal Palace je premagal Southampton z 1:0. Odločil je Wilfried Zaha v 13. minuti.

1. krog:
FULHAM - ARSENAL 0:3 (0:1)
Lacazette 8., Gabriel 49., Aubameyang 57.

Fulham: Rodak, Odoi, Hector, Ream, Bryan, Reed, Cairney, Kebano (63./Zambo Anguissa), Onomah (75./De Cordova-Reid), Ivan Cavaleiro, Kamara (63./Mitrović).

Arsenal: Leno, Holding, Gabriel, Tierney, Bellerin, Elneny, Xhaka (79./Dani Ceballos), Maitland-Niles, Willian (76./Pepe), Lacazette (87./Nketiah), Aubameyang.

Sodnik: Chris Kavanagh


CRYSTAL PALACE - SOUTHAMPTON 1:0 (0:0)
Zaha 13.

LIVERPOOL - LEEDS 4:3 (3:2)
Salah 4./11-m, 33., 88./11-m, van Dijk 20.; Harrison 12., Bamford 30., Klich 66.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (89./Matip), Gomez, van Dijk, Robertson, Keita (58./Fabinho), Henderson (66./Jones), Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane.

Leeds: Meslier, Ayling, Koch, Struijk, Dallas, Phillips, Helder Costa, Hernandez (62./Roberts), Klich (81./Shackleton), Harrison, Bamford (62./Rodrigo Moreno).

Sodnik: Michael Oliver

WEST HAM - NEWCASTLE 0:2 (0:0)
Wilson 56., Hendrick 87.


WEST BROMWICH - LEICESTER 0:3 (0:0)
Castagne 56., Vardy 74./11-m, 84./11-m

TOTTENHAM - EVERTON 0:1 (0:0)
Calvert-Lewin 55.

SHEFFIELD UNITED - WOLVERHAMPTON 0:2 (0:2)
Raul Jimenez 3., Saiss 6.

BRIGHTON - CHELSEA 1:3 (0:1)
Trossard 54.; Jorginho 23./11-m, James 56., Zouma 66.

Preloženo:
BURNLEY - MANCHESTER UNITED
MANCHESTER CITY - ASTON VILLA