Filip Dangubić proslavlja odločilni zadetek v Ljudskem vrtu, svojega šestega v prvenstvu. Celjani, branilci naslova, so prekinili niz treh porazov in se veselili prve spomladanske zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Filip Dangubić proslavlja odločilni zadetek v Ljudskem vrtu, svojega šestega v prvenstvu. Celjani, branilci naslova, so prekinili niz treh porazov in se veselili prve spomladanske zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani zagrenili življenje Mariboru

Srečanje v Ljudskem vrtu je na začetku zaznamoval dogodek iz 15. minute, ko je Blaž Vrhovec po trku z Jakobom Novakom izgubil zavest, tako da so ga morali na vozilu odpeljati z igrišča. Vrhovec je nato k sreči prišel k zavesti, sam odšel v slačilnico, od koder so ga odpeljali še na preventivni pregled v bolnišnico. Zamenjal ga je Ilija Martinović.

Nadaljevanje je minilo v dokaj izenačeni igri na obeh straneh, a si ekipi nista priigrali večjih priložnosti, tako da se je polčas končal brez golov.

Dangubić šokiral Ljudski vrt
Tudi v drugem delu ekipi nista ravno navdušili z igro. V 77. minuti pa hladna prha za domače. Luka Kerin je z desne strani podal v sredino, Jan Repas je žogo nerodno izbil naravnost na nogo Dangubiću, ki je nato sam stekel pred Ažbeta Juga in ga matiral.

Zadetek s tekme Maribor - Celje

Rozman na mestu ob poskusih Kotnika
Mariborčani so do konca napadali za izenačenje, a neuspešno. Ob dveh nevarnih poskusih Andreja Kotnika se je izkazal vratar Matjaž Rozman. Celjani so tako prekinili niz treh zaporednih porazov. Končna statistika: posest žoge 52:48, streli 12:9, v okvir vrat 4:2 – vse za Maribor, ki v spomladanskem delu še ni zmagal, a ostaja trdno na drugem mestu.

Bravo je zmagal še sedmič v sezoni, tako da se je na četrtem mestu točkovno izenačil s Koprčani, a ima boljšo razliko v golih. Foto: www.alesfevzer.com
Bravo je zmagal še sedmič v sezoni, tako da se je na četrtem mestu točkovno izenačil s Koprčani, a ima boljšo razliko v golih. Foto: www.alesfevzer.com
Rodolfo Vanoli se je po petih letih vrnil na klop Kopra in debitiral s porazom. Foto: www.alesfevzer.com
Rodolfo Vanoli se je po petih letih vrnil na klop Kopra in debitiral s porazom. Foto: www.alesfevzer.com

Šiškarji neporaženi deset tekem zapored
Nogometaši Brava pa so na uvodni tekmi kroga s 3:0 premagali Koper, s čimer so na četrtem mestu prvenstvene lestvice prehiteli Koprčane. Šiškarji so tako neporaženi že deset tekem zapored. Varovance Dejana Grabića so nazadnje, 24. novembra lani, premagali prav Koprčani, ki jih je tokrat prvič vodil Rodolfo Vanoli, po petih letih povratnik na klopi Primorcev. Vanoli je namreč sredi tedna na klopi Kopra zamenjal Mirana Srebrniča, a to ni pomagalo, saj so Koprčani klonili na tretji zaporedni tekmi.

Maružin zadel za vodstvo Brava
Prvi polčas je pripadel Ljubljančanom, ki so bili boljši tekmec, tako da so v 33. minuti tudi povedli, potem ko je Mustafa Nukić prodrl po levi strani, nato mimo Mitje Vilerja podal pred gol, kjer Lorenu Maružinu ni bilo težko zadeti za 1:0.

Zadetki s tekme med Bravom in Koprom

Tučić in Kancilija potrdila zmago domačih
Gostitelji so v 63. minuti podvojili prednost. Sandi Ogrinec je podal s prostega strela z leve strani, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Milan Tučić, ki je z glavo zadel za 2:0. Zmago domačih je v 75. minuti potrdil Miha Kancilija, ki je prehitel Aleksandra Rajčevića in prišel sam pred Vargića ter ga tudi premagal za končnih 3:0.

Mura dobila obračun z Gorico
Na zadnji sobotni tekmi pa je Mura s 3:1 ugnala Gorico. Prekmurci so povedli že v drugi minuti. Mihael Klepač je najprej poskusil s strelom z glavo, Darko Marjanović je žogo odbil, a le do Amadeja Maroše, ki jo je pospravil v mrežo.

Zadetki s tekme Mura - Gorica
Luka Bobičanec je s prostega strela v 93. minuti postavil izid tekme na Fazaneriji. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bobičanec je s prostega strela v 93. minuti postavil izid tekme na Fazaneriji. Foto: www.alesfevzer.com

Paljk Primorce vrnil v igro
Primorci so izenačili v 13. minuti. Žoga se je odbijala v kazenskem prostoru domačih, kjer Murini branilci niso bili dovolj odločni pri izbijanju, tako da je do nje prišel Matic Paljk in zadel iz bližine.

Odločilni gol Karničnika
V drugem delu so Sobočani v 63. minuti znova povedli. Žan Karničnik je malce z leve strani sprožil, žoga pa je nato zadela Matijo Široka, spremenila smer in presenetila Marjanovića. Piko na i domači zmagi je v 93. minuti postavil Luka Bobičanec, ki je zadel s prostega strela s približno 20 metrov.

TV Slovenija 2/MMC: Ob 16.45 Aluminij proti Olimpiji
Preostali tekmi bosta na sporedu v nedeljo. Domžale bodo gostile Sežano, medtem ko bo Aluminij v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2 in na MMC-ju gostil Olimpijo.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

22. KROG

MARIBOR − CELJE 0:1 (0:0)
Dangubić 77.

Maribor: Jug, dos Santos, Pihler, Uskoković, Kolmanič, Cretu (65./Bajde), Vrhovec (18./Martinović), Repas, Matko, Mlakar (65./Kronaveter), Požeg Vancaš (71./Kotnik).

Celje: Rozman, Brecl, Čalušić, Zaletel, Kadušić (85./Stojinović), Benedičič, Vrbanec, Kuzmanović, Novak (73./Benedičič), Kerin (85./Božič), Sokler (65./Dangubić).

Sodnik: Mihael Antič (Koper)


BRAVO − KOPER 3:0 (1:0)
Maružin 33., Tučić 63., Kancilija 75.

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo (90./Križan), Španring, Žinko, Kramarič (79./Kirm), Ogrinec (90./Puconja), Nukić, Maružin (69./Kancilija), Tučić.

Koper: Vargić, Viler, Rajčević, Žužek, Mišić (71./Krajinović), Dodlek, Guberac, Pejić (71./Barišić), Knežević (52./Spinelli), Vršič (84./Caimacov), Mulahusejnović (84./Stevanović).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


MURA − GORICA 3:1 (1:1)
Maroša 2., Karničnik 63., Bobičanec 93.; Paljk 13.

Mura: Obradović, Karničnik, Lovrić, Maruško, Kous, Horvat, Ouro (87./Antolin), Bobičanec, Maroša, Klepač (69./Šturm), K. Cipot (61./Filipović).

Gorica: Marjanović, Paljk, Mevlja, T. Kavčič, Širok, Grudina, Mavretič, Cvijanović (73./Velikonja), Begić (78./Črnic), Šehić (68./Hodžić), Vipotnik.

Sodnik: Stanko Glažar (Hajdina)


Nedelja ob 15.00:
DOMŽALE − CB24 TABOR SEŽANA

Ob 16.45 (prenos TV SLO 2/MMC):
ALUMINIJ − OLIMPIJA

Lestvica:                             
OLIMPIJA           21 12 5  4 29:15 41
MARIBOR            22 11 7  4 42:28 40
MURA               22 10 7  5 27:16 37
BRAVO              22  7 9  6 23:22 30
KOPER              22  8 6  8 30:30 30
DOMŽALE            21  7 8  6 31:27 29
CB24 TABOR SEŽANA  21  7 5  9 24:27 26
CELJE              22  7 5 10 21:24 26
ALUMINIJ           21  4 7 10 17:33 19
GORICA             22  3 5 14 15:37 14