Foto: EPA
Foto: EPA

Slovenska reprezentanca bi v Parizu na igrišče morala stopiti že v petek, a po pravi zmedi s testi na koronavirus je tekmi skupinskega dela odigrala šele v soboto. Žal brez Tjaža Rotarja, ki od francoskih zdravstvenih institucij ni prejel zelene luči za nastop – z razlago, da po četrtkovem negativnem, petkovem lažno pozitivnem in sobotnem ponovnem negativnem testu ni vezal dveh negativnih izvidov testiranj.

Slovenci so čakajoč na rezultate številnih testiranj večji del bivanja v Parizu namesto na igrišču preživeli v samoosamitvi. Izvide sobotnega jutranjega testiranja so prejeli šele dobre pol ure pred začetkom tekme in se pravzaprav brez stika z žogo podali na igrišče.

Le trojica slovenskih košarkarjev je ne glede na vse pogumno krenila v dvoboj z Estonci, a ga po napeti končnici po podaljšku izgubila s 17:19. Takoj po uvodnem obračunu so morali odigrati še tekmo s Poljaki, ki so bili od utrujenih Slovencev boljši z 21:14. Ti so tako skupaj z Estonci napredovali v nedeljski četrtfinale, slovenski košarkarji pa so nastope na prvenstvu končali po skupinskem delu.