Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona

Slovenke so bile proti tekmicam, ki so jih zanesljivo premagale že na letošnjem evropskem prvenstvu, vso tekmo v podrejenem položaju in niti enkrat niso ogrozile zmage favoritinj.

Naslednjo tekmo bodo izbranke italijanskega stratega Marca Bonitte igrale že v nedeljo, ko se bodo merile z močno Italijo.

Na olimpijske igre se bosta iz skupine uvrstili dve najboljši reprezentanci, Slovenke za to realnih možnosti nimajo. Poleg njih, gostiteljic in Italijank so v skupini še Nemke, Kolumbijke, Američanke, Tajke in ekipa Južne Koreje.

"Mislim, da smo pokazale dobro igro, sploh glede na to, da imajo Poljakinje res dobro ekipo. One so imele veliko podporo njihovih navijačev, mi malo manj. Vseeno je to bila lepa izkušnja, jutri pa igramo proti Italiji. To bo napeta tekma, potrudile se bomo po najboljših močeh in prikazale našo najboljšo igro," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejala Maša Pucelj.

"Zelo dobra izkušnja pred skorajda polno dvorano gledalcev, ki so glasno navijali. To te kar potegne v tekmo, mogoče se je poznalo, da smo imele malo manj podpore. Borile smo se po najboljših močeh, gre vendarle za eno najboljših reprezentanc na svetu, zato si nimamo česa očitati. Z dvignjeno glavo gremo v nove tekme. Jutri nas čaka Italija in večina proti tej reprezentanci še ni igrala, zato se celotna ekipa veseli te tekme," pa je reprezentančno kolegico dopolnila Eva Pogačar.