Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Športniki sprašujejo

Športnik Vprašanje Odgovor
Anže Kopitar Anže Kopitar, hokejist: "Koliko sem preigral v Ligi NHL?" Skupaj več kot 11 dni.
Dejan Zavec Dejan Zavec, boksar: "Kaj je pomembnejše za vrhunskega športnika: talent ali delavnost?" Zgodovinski pregled.
Rok Benkovič Rok Benkovič, smučarski skakalec: "Ali je kakšen smučarski skakalec, ki je kot lastnik aktualnega svetovnega rekorda nato istočasno postal še svetovni prvak?" Da, štirim skakalcem.
Jure Košir Jure Košir, smučar: "Koliko slalomov za svetovni pokal se je vozilo v Madonni in kdo je najuspešnejši na tem prizorišču?" 31 slalomov, najboljši pa je Ingemar Stenmark.
Boštjan Cesar Boštjan Cesar, nogometaš: "Kateri nogometaš je dosegel največ zadetkov proti Angliji?" John Smith, George Ker in Billy Gillespie (po 7).
Tadej Valjavec Tadej Valjavec, kolesar: "Kateri so najboljši športniki, ki so se udejstvovali v več športnih panogah." Seznam.
Sebastjan Cimerotić Sebastjan Cimerotić, nogometaš: "Katera reprezentanca je na svetovnih prvenstvih prejela največ rumenih kartonov? Je to res Slovenija?" Da, Slovenija je ima v povprečju res najvišje število rumenih kartonov na tekmo.
Boštjan Nachbar Boštjan Nachbar, košarkar: "Zanima me evolucija košarkarskih črt oziroma dimenzij (velikost igrišča, trojka, raketa, prosti met ...) vse od prvih začetkov košarke pa do danes." Nekaj dejstev o razvoju košarkarskih črt.
Tomaž Razingar Tomaž Razingar, hokejist: "Roberta Kristana navijači kličejo "Mr. Zero". Zanima me, kolikokrat je v svoji profesionalni karieri ohranil mrežo nedotaknjeno?" Vsaj 52-krat.
Žan Košir Žan Košir, deskar na snegu: "Kdo izmed slovenskih olimpijcev je glede na število nastopov najuspešnejši (tako na zimskih kot poletnih igrah)? Zanima me tako po odstotku medalj kot po povprečnih uvrstitvah?" Matjaž Debelak in Bojan Prešeren po odstotku medalj, Andraž Vehovar po po uvrstitvah.
http://www.rtvslo.si/sport/oi-2014/mmc-v-sociju/peter-prevc-klice-sos-katere-drzave-so-najuspesnejse/328055 Peter Prevc, smučarski skakalec: "Kolikšen je odstotek uspešnosti uvrstitve v finale posameznega naroda v zadnjih dveh sezonah?" Slovenija je na četrtem mestu med 16 narodi, ki so v tem obdobju osvojili točke.
Goran Dragić Goran Dragić, košarkar: "Na EuroBasketu se je veliko govorilo o bratskem dvojcu Dragić. Kateri so najbolj znani bratje v košarki v svetu, kakšen je (bil) njihov skupen učinek po različnih ligah v njihovih najboljših sezonah? Kje v tej luči letos kotirava z Zokijem?" V sezoni 2013/2014 sta tretja najbolj učinkovita brata.
Mitja Oranič Mitja Oranič, nordijski kombinatorec: "Kdo je najboljši strelec v podaljških in kazenskih strelih letos v Ligi NHL?" Lestvice najboljših strelcev.
Sašo Ožbolt Sašo Ožbolt, košarkar: "Zakaj se pri tenisu šteje točke 15, 30, 40?" Teniško štetje najverjetneje izvira iz Francije.
Prijavite se na e-novice