Foto: EPA
Foto: EPA
Nadal oddal Đokoviću le sedem iger in ujel Federerja na vrhu večne lestvice

Španskemu teniškemu asu Rafaelu Nadalu se je ob 13. zmagi na Odprtem prvenstvu Francije poklonil tudi britanski teniški igralec Andy Murray, ki meni, da je Nadalov niz v Parizu eden največjih športnih dosežkov v zgodovini.

Nadal je edini turnir za grand slam, ki se igra na peščeni podlagi, doslej osvojil 13-krat, ob tem pa na 102 dvobojih zmagal kar 100-krat. Izgubil je le proti Đokoviću leta 2015 in Robinu Söderlingu leta 2009, nikoli pa v finalu. Letošnjega proti Đokoviću je dobil v treh nizih, ob le sedmih izgubljenih igrah.

Na vprašanje o tem, kdo bo na koncu izmed najboljše trojice zadnjih let osvojil največ turnirjev za grand slam, je Murray odgovoril, da Nadal ali Srb Novak Đoković, ki je trenutno pri 17 naslovih.

"Nemogoče je odgovarjati na takšna vprašanja, ker nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Vmes lahko poseže poškodba, ki ti spremeni kariero, kot se je zgodilo pri meni. Ampak če vsi ostanejo zdravi in se upokojijo ob približno isti starosti, potem mislim, da se bo odločalo med Nadalom in Đokovićem," je dejal Murray ob robu turnirja ATP v Kölnu.

Vir: Guardian/STA