Aljaž Bedene je dobil izjemno neugodnega tekmeca. Foto: Reuters
Aljaž Bedene je dobil izjemno neugodnega tekmeca. Foto: Reuters

Namesto 14. igralca na lestvici ATP zdaj Bedeneta čaka obračun z Italijanom Matteom Berrettinijem. Dvoboj bo na sporedu v torek, ko bodo na vrsti vsi obračuni spodnjega dela tabele. V ponedeljek bodo igrali v zgornjem delu tabele, spored na osrednjem igrišču bosta ob 14.00 odprla Novak Đoković in Philipp Kohlschreiber.

Matteo Berrettini je blestel v Stuttgartu in Halleju. Foto: Reuters
Matteo Berrettini je blestel v Stuttgartu in Halleju. Foto: Reuters

Berrettini zmagovalec Stuttgarta in polfinalist Halleja
23-letni in 196 cm visoki Italijan je trenutno na 20. mestu lestvice ATP in bo 17. nosilec bližnjega turnirja v Wimbledonu. V tej sezoni je osvojil turnirja v Budimpešti in Stuttgartu, lani je slavil v Gstaadu. Z zmago v Stuttgartu in z uvrstitvijo v polfinale Halleja prejšnji teden (premagal ga je David Goffin) je potrdil sijajno formo na travnati podlagi.

Bedene bo edini slovenski predstavnik v moškem delu. V ženski posamični konkurenci bodo nastopile Tamara Zidanšek, Polona Hercog, Kaja Juvan in Dalila Jakupović.

Zidanškovo v prvem krogu čaka Kanadčanka Eugenia Bouchard, Hercogovo Slovakinja Viktoria Kužmova, Juvanovo Čehinja Krystina Pliškova, Jakupovićevo pa Belgijka Kirsten Flipkens.

WIMBLEDON
(14.500.000 evrov, trava)

1. krog (M), torek:
BEDENE (SLO) - BERRETTINI (ITA/17)

1. krog (Ž), ponedeljek:
HERCOG (SLO) - KUZMOVA (SLK)
JAKUPOVIĆ (SLO) - FLIPKENS (BEL)
Torek:
JUVAN (SLO) - KR. PLIŠKOVA (ČEŠ)
ZIDANŠEK (SLO) - BOUCHARD (KAN)


Đoković se veseli vrnitve na sveto travo