Stadion Gorana Ivaniševića bo prvič po letu 1990 ostal prazen. Direktor turnirja v Umagu Lawrence Frankopan je zapisal:
Stadion Gorana Ivaniševića bo prvič po letu 1990 ostal prazen. Direktor turnirja v Umagu Lawrence Frankopan je zapisal: "Tenis je eden najbolj varnih športov, vendar je ponoven zagon turneje ATP eden največjih izzivov v profesiolnem športu. Smo v težkem položaju, saj morajo igralci potovati z enega konca sveta na drugega. Pričakovali smo, da bodo odpovedani vsi julijski turnirji. To je logična poteza. Vsi bomo pogrešali turnir, a se veselimo snidenja julija 2021."

ATP je tako odpovedal turnirje v Hamburgu, Bastadu, Newportu, Los Cabosu, Gstaadu, Umagu, Atlanti in Kitzbühlu, WTA pa v Bastadu, Lozani, Bukarešti, Jurmali, Palermu in Karlsruheju.

Novi datum pomeni, da Odprto prvenstvo ZDA v New Yorku ostaja na sporedu – začetek je predviden za 31. avgust. Turnir v Portorožu naj bi potekal od 17. do 23. avgusta.

Združenji ATP in WTA ter ITF bodo nove smernice za nadaljevanje sezone po 31. juliju sporočili sredi junija.

"Tako kot ljubitelji tenisa po vsem svetu, igralci in organizatorji turnirjev smo tudi mi razočarani, da pandemija covida-19 še naprej tako neprijetno vpliva na naša življenja. Tehtamo različne možnosti, kako naprej, in upamo, da bomo lahko nekatere od odpovedanih turnirjev izpeljali v poznejših terminih," je dejal vodja ATP-ja Andrea Gaudenzi.