Jannik Sinner je tretjič v karieri pemagal Alcaraza. V nedeljo bo lovil osmi naslov v karieri in drugega letos. Italijan se lahko povzpne z enajstega na šesto mesto lestvice ATP. Foto: Reuters
Jannik Sinner je tretjič v karieri pemagal Alcaraza. V nedeljo bo lovil osmi naslov v karieri in drugega letos. Italijan se lahko povzpne z enajstega na šesto mesto lestvice ATP. Foto: Reuters

Pred dvema tednoma je 19-letni Alcaraz v polfinalu Indian Wellsa s 7:6 in 6:3 ugnal Sinnerja na poti do zmage v kalifornijski puščavi. Vse je kazalo, da bo Španec osvojil sončnega dvojčka, a tokrat je naletel na zelo razpoloženega tekmeca, ki ga je na podoben način ugnal že lani v finalu Umaga.

Tudi Dončić in Butler uživala v spektaklu
Na polnem stadionu Hard Rock je bilo sijajno vzdušje, na tribuni sta bila tudi zvezdnika Lige NBA Luka Dončić in Jimmy Butler, ki se bosta pomerila v soboto, ko bo Miami v izjemno pomembni tekmi v boju za končnico Lige NBA gostil Dallas.

Carlos Alcaraz je izgubil šele drugič v tej sezoni. Njegove serije desetih zaporednih zmag je konec. Osvojil je 21 nizov zapored, nato pa je bil nemočen v drugem in tretjem proti Sinnerju. Foto: Reuters
Carlos Alcaraz je izgubil šele drugič v tej sezoni. Njegove serije desetih zaporednih zmag je konec. Osvojil je 21 nizov zapored, nato pa je bil nemočen v drugem in tretjem proti Sinnerju. Foto: Reuters

Italijan zapravil vodstvo s 4:1
V prvem nizu je Alcaraz v četrti igri izgubil servis in Sinner je povedel s 4:1. V sedmi igri se je najstnik vrnil, uspel mu je brejk. Pri vodstvu s 6:5 je serviral za zmago v uvodnem nizu in imel pri 40/30 tudi priložnost, da ga zaključi. Italijan se je rešil in izsilil podaljšano igro, ki pa je s 7:4 pripadal Alcarazu,.

Sinner blestel ob koncu drugega in na začetku odločilnega niza
Tudi v drugem nizu je Alacraz po zaostanku z 0:2 zaigral precej bolje, povedel je s 4:3 in si priigral dve priložnosti za odvzem servisa. V ključnem trenutku je Sinner prikazal najboljšo igro. Dobil je kar 19 od 21 točk, izenačil na 1:1 in povedel še z 2:0 v odločilnem nizu.

V šesti igri se je Sinner pri 30/40 z odličnim servisom rešil in povedel s 4:2. Alcaraz je izgubil servis tudi v sedmi igri in po treh urah se je Italijan veselil odmevne zmage po treh urah.

Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 117:100. Sinner je zadel več "winnerjev" (28:22) in naredil eno neizsiljeno napako manj (26:27). Alcaraz je serviral devet dvojnih napak.

"Ta zmaga mi pomeni veliko. Opazil sem, da ima težave v tretjem nizu, nekaj iger mu ni šlo in skušal sem še dvigniti ritem," je poudaril 21-letni Sinner, ki je v finalu igral že leta 2021, ko je izgubil proti Hubertu Hurkaczu.

Kaja Juvan v polfinalu turnirja v Mehiki

Kaja Juvan se je uvrstila v polfinale turnirja serije WTA 125 v San Luisu Potosiju. V četrtfinalu je s 4:6, 6:3, 6:4 premagala osmo nosilko Lauro Pigossi. Za finalno vstopnico se bo Ljubljančanka pomerila z nekdanjo finalistko Rolanda Garrosa (2012), Italijanko Saro Errani. Tamara Zidanšek pa je obstala v četrtfinalu, s 6:2 in 6:4 jo je ugnala prva nosilka Italijanka Elisabetta Cocciarreto. Peščeni turnir v Mehiki za obe najboljši Slovenki na lestvici WTA predstavlja generalko pred reprezentančnim obračunom proti Romuniji v pokalu Billie Jean King sredi aprila.

Daniil Medvedjev bo lovil četrti naslov v letošnji sezoni. Foto: AP
Daniil Medvedjev bo lovil četrti naslov v letošnji sezoni. Foto: AP

Medvedjev prvič v finalu Miamija
V nedeljskem finalu ga čaka Daniil Medvedjev, ki je bil boljši februarja v finalu Rotterdama. Rus je bil boljši od rojaka Karena Hačanova s 7:6, 3:6 in 6:3. Medvedjev bo prvič v karieri igral v finalu Miamija, hkrati pa bo to njegov drugi finale na turnirjih serije masters v 2023. V nedeljo ob 19.00 bo imel priložnost za četrti naslov letos po zmagah v Rotterdamu, Dohi in Dubaju ter devetnajstega v karieri.

Za Hačanova je bil to tretji polfinale na velikih turnirjih v zadnje pol leta. Tudi na prejšnjih dveh je bil prekratek za finale.

Kvitova bo v soboto izzvala Ribakino
Ženski finale bo v soboto ob 21.00. Jelena Ribakina je premagala Pegulo s 7:6 in 6:4. V drugem polfinalu je Petra Kvitova ugnala Sorano Cirsteo s 7:5 in 6:4.

Za Kvitovo je bila to sedma zmaga nad 32-letno romunsko igralko v njunem enajstem dvoboju na turnirjih WTA, do nje pa je prišla po vodstvu tekmice v prvem nizu, ko je z nizom sedmih osvojenih iger naredila preobrat. Kvitova si je zagotovila prvi finale v Miamiju, sicer pa 41. finale na turnirjih WTA. Čehinja je v Wimbledonu slavila v letih 2011 in 2014. Lovi svojo karierno 30. zmago in prvo po zmagi v Eastbournu na travi lani junija.

Ribakina se je uvrstila v 13. finale v karieri, merila pa se bo za svoj peti naslov.


MIAMI
(8.800.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale (M):
SINNER (ITA/10) – ALCARAZ (ŠPA/1)
6:7 (4), 6:4, 6:2
MEDVEDJEV (RUS/4) – HAČANOV (RUS/14)
7:6 (5), 3:6, 6:3


Polfinale (Ž):
RIBAKINA (KAZ/10) – PEGULA (ZDA/3)
7:6 (3), 6:4
KVITOVA (ČEŠ/15) – CIRSTEA (ROM)
7:5, 6:4