Borna Ćorić je po junijski zmagi v Halleju še drugič ugnal Rogerja Federerja. Foto: Reuters
Borna Ćorić je po junijski zmagi v Halleju še drugič ugnal Rogerja Federerja. Foto: Reuters
Novak Đoković v Šanghaju
Novak Đoković gre po nov uspeh na turnirjih serije masters, s čimer bi imel lepe možnosti, da leto 2018 sklene na samem vrhu teniške lestvice. Foto: Reuters
Ćorić navdušil z zmago nad Federerjem

21-letni Ćorić je 37-letnemu Federerju, prvemu nosilcu Šanghaja, odvzel servis v uvodnih igrah obeh nizov, nato pa prednost ubranil do konca.

Švicar je precej grešil, saj je napravil kar 24 neizsiljenih napak, medtem ko Hrvat le 13. Končno razmerje točk je bilo 61:49.

Đoković Zverevu oddal le tri igre
Ćorića v finalu čaka Srb Novak Đoković, ki je ekspresno opravil z Nemcem Alexandrom Zverevom, ki je osvojil le tri igre (6:2 in 6:1). 31-letni Đoković je za 16. zaporedno zmago potreboval le uro igre. Zverev je bil konkurenčen le na začetku dvoboja do izida 2:2, nato pa je Beograjčan nanizal štiri igre za prvi niz. Podobno se je začel drugi niz, v katerem je Nemec ruskih korenin spet dvakrat izgubil igro na svoj servis in končal nastope v Šanghaju.

Đoković dobil oba dvoboja s Ćorićem
Z morebitno osvojitvijo mastersa v Šanghaju ima Đoković tudi še vse možnosti, da na koncu sezone znova zasede vrh ATP-lestvice. Đoković je doslej dobil oba dvoboja proti Ćoriću.

MEDNARODNI TURNIR ATP-SERIJE 1.000

ŠANGHAJ

(9.219.970 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
ĆORIĆ (HRV/13)
– FEDERER (ŠVI/1)
6:4, 6:4

ĐOKOVIĆ (SRB/2) – A. ZVEREV (NEM/4)
6:2, 6:1

Ćorić navdušil z zmago nad Federerjem