Dominic Thiem je prekinil Nadalov niz 21 zmag na peščeni podlagi. Foto: Reuters
Dominic Thiem je prekinil Nadalov niz 21 zmag na peščeni podlagi. Foto: Reuters
Rafael Nadal in Dominic Thiem
"Kralj peska" Rafael Nadal je moral priznati premoč Thiemu. Foto: EPA
Thiem v Madridu izločil Nadala

Thiem je igral disciplinirano, z osnovne črte je bil izjemno zanesljiv, res pa je tudi, da je Nadal, petkratni šampion Madrida, naredil precej napak. V polfinalu Thiema čaka Kevin Anderson.

"Da premagaš Nadala, ne zadostuje, če igraš običajen tenis, ampak mora biti tvoj tenis nekaj posebnega," je povedal Thiem, ki je posebej ponosen, da je Nadala ustavil v njegovi domovini in na njegovi najljubši podlagi.

Prvi niz je trajal 75 minut, Avstrijcu pa je v enajsti igri uspel drugi in s tem odločilni brejk. Že v prvi igri je moral Nadal rešiti dve žogi za brejk.

V drugem nizu je Thiemu prvi odvzem servisa uspel v tretji igri, ko je Rafael Nadal med drugim naredil dve dvojni napaki. V naslednji igri je imel Nadal dve priložnosti za brejk, toda Thiem je igral odlično in Špancu ni dopustil veselja. V šesti igri je Nadal izenačil izid, toda že naslednjo igro je Thiem (na servis Nadala) dobil ob le eni izgubljeni točki, zadnji brejk pa mu je uspel v deveti igri, kar je pomenilo tudi končno zmago.

Nadal je v osmini finala izboljšal rekord iz leta 1984, saj je na pesku osvojil že 50. niz zapored. Poraz v četrtfinalu pomeni, da bo Nadal izgubil prvo mesto na lestvici ATP. V ponedeljek se bo na vrh vrnil Roger Federer, kjer bo preživel že 309. teden.

TURNIR ATP SERIJE 1000 V MADRIDU
(7.190.930 evrov, pesek)

Četrtfinale, tabela:
THIEM (AVT/5) - NADAL (ŠPA/1)
7:5, 6:3

ANDERSON (JAR/6) - LAJOVIĆ (SRB)
7:6, 3:6, 6:3

SHAPOVALOV (KAN) - EDMUND (VB)
7:5, 6:7, 6:4

A. ZVEREV (NEM/2) - ISNER (ZDA/7)
6:4, 7:5


TURNIR WTA PREMIER V MADRIDU
(6.685.828 evrov, pesek)

Polfinale:
KVITOVA (ČEŠ/10) - KA. PLIŠKOVA (ČEŠ/6)
7:6, 6:3

BERTENS (NIZ) - GARCIA (FRA/7)
6:2, 6:2

Thiem v Madridu izločil Nadala