Tamara Zidanšek bo favoritinja tudi v finalu. Foto: AP
Tamara Zidanšek bo favoritinja tudi v finalu. Foto: AP

23-letna Konjičanka se bo v nedeljo v finalu pomerila z domačinko Mario Camilo Osorio Serrano, ki je v drugem polfinalu ugnala Francozinjo Harmony Tan s 6:1 in 6:2.

Tomova, ki je na lestvici WTA na 146. mestu, je v prvem nizu prišla do brejka že v uvodni igri. Zidanškova je precej bolj sproščeno igrala na servisne igre Bolgarke. Trikrat zapored je odvzela servis in bila v vodstvu s 4:2. V sedmi in deveti igri je nato zanesljivo zadržala začetni udarec in osvojila prvi niz.

V drugem je Tomova povedla s 3:0 in nato še s 4:1, a v nasprotju s petkovim obračunom ni mogla obrniti poteka dvoboja. Konjičanka je nanizala štiri igre zapored in servirala za zmago pri 5:4. Prvič ji ni uspelo, zato pa je bila uspešnejša v 12. igri, ko je po uri in 29 minutah zanesljivo končala dvoboj.

Zidanškova je zadela 22 "winnerjev", Tomova pa le osem. Obe tekmici sta naredili ogromno neizsiljenih napak (40:39). Razmerje v osvojenih točkah je bilo 75:63 v korist slovenske igralke.

V ponedeljek lahko postane najvišje uvrščena Slovenka
Z zmago je na virutalni lestvici skočila na 80. mesto, ob morebitni nedeljski zmagi pa bi na ponedeljkovi lestvici WTA prehitela tudi Polono Hercog in postala trenutno najbolje uvrščena slovenska igralka.

V prvem finalu na turnirjih WTA ji ni uspelo. Leta 2019 je v Nürnbergu morala priznati premoč Kazahstanki Juliji Putincevi, ki je bila takrat boljša s 4:6, 6:4 in 6:2.


BOGOTA
(235.238 am. dolarjev, pesek)

Polfinale:
OSORIO (KOL) – TAN (FRA)
6:1, 6:2

ZIDANŠEK (SLO/5) – TOMOVA (BLG)
6:3, 7:5