Carlos Alcaraz, ki se z Novakom Đokovićem bori za številko ena ob koncu sezone, bo prvi zvezdnik azijske turneje. V točkovanju letošnje sezone Španec za Srbom zaostaja 770 točk. Foto: EPA
Carlos Alcaraz, ki se z Novakom Đokovićem bori za številko ena ob koncu sezone, bo prvi zvezdnik azijske turneje. V točkovanju letošnje sezone Španec za Srbom zaostaja 770 točk. Foto: EPA

Rus Hačanov je v finalu Žuhaija, kjer je bil prvi nosilec, s 7:6 (2), 6:1 premagal osmopostavljenega Japonca Jošita Nišioko in se veselil svoje prve turnirske zmage v petih letih. Leta 2018 je osvojil turnirje v Parizu, Moskvi in Marseillu, leta 2016 pa v Čengduju.

V finalu Čengduja je bil prvi nosilec Zverev proti Romanu Safiulinu (55. z lestvice ATP) od poraza oddaljen le dve točki, a mu je uspel preobrat. Po treh urah je slavil s 6:7 (2), 7:6 (5) in 6:3. Safiulin je v drugem nizu vodil z 2:0 in imel v podaljšani igri izid 5:5.

Zverev je osvojil 21. lovoriko v karieri in drugo letos. Najboljši je bil julija v Hamburgu.

V Pekingu bo na turnirju serije 500 nastopilo osem od desetih najboljših igralcev z lestvice ATP. Manjkala bosta le Novak Đoković in Taylor Fritz. Ženski turnir serije 1000 se bo začel v soboto, tudi na njem pa bodo tako rekoč vse najboljše na svetu.

Po Pekingu se bodo moški preselili v Šanghaj, kjer bo na sporedu predzadnji turnir serije masters v tej sezoni. Zadnji bo konec oktobra v Parizu, tam se bo karavani pridružil tudi Đoković.

MEDNARODNI TURNIR SERIJE ATP 500

PEKING, 1. krog, tabela
(3.3633.875 dolarjev, trda podlaga)

ALCARAZ (ŠPA/1) - kvalifikant
HAČANOV (RUS) - MUSETTI (ITA)
ETCHEVERRY (ARG) - kvalifikant
RUUD (NOR/7) - STRUFF (NEM)
RUNE (DAN/3) - AUGER-ALIASSIME (KAN)
MCDONALD (ZDA) - DIMITROV (BLG)
ŠANG (KIT) - NIŠIOKA (JAP)
SINNER (IT/6) - EVANS (VB)

ZVEREV (NEM/8) - SCHWARTZMAN (ARG)
DAVIDOVICH FOKINA (ŠPA) - ŽU (KIT)
kvalifikant - kvalifikant
CICIPAS (GRČ/4) - JARRY (ČIL)
RUBLJOV (RUS/5) - NORRIE (VB)
HUMBERT (FRA) - SONEGO (ITA)
DE MINAUR (AVS) - MURRAY (VB)
MEDVEDJEV (RUS/2) - PAUL (ZDA)

Hačanov se je na Kitajskem veselil prve turnirske zmage po petih letih