Branilec naslova Novak Đoković stopnjuje formo na pesku. Po zmagi na mastersu v Rimu je pridobil samozavest. Vsi ljubitelji tenisa pričakujejo torkovo poslastico z Rafaelom Nadalom. Foto: EPA
Branilec naslova Novak Đoković stopnjuje formo na pesku. Po zmagi na mastersu v Rimu je pridobil samozavest. Vsi ljubitelji tenisa pričakujejo torkovo poslastico z Rafaelom Nadalom. Foto: EPA

Prvi nosilec in branilec naslova ni imel težav, izgubil ni niti ene igre na svoj servis, Bedenetu je v celotnem dvoboju ponudil le eno priložnost za brejk.

Đokoviću je edini brejk v uvodnem nizu uspel v šesti igri, v kateri je Bedene sicer že povedel s 40/15, nato sta se mu pripetili dve zaporedni dvojni napaki, kar je Srb s pridom izkoristil in dobil niz po 35 minutah s 6:3.

V drugem nizu je Bedene še prej izgubil svoj servis, in sicer v tretji igri, nato pa še zadnji, kar je pomenilo še eno identično zmago s 6:3.

Bedenetu ni uspelo osvojiti niza. Ljubljančan bo po koncu letošnje sezone končal kariero. Foto: Reuters
Bedenetu ni uspelo osvojiti niza. Ljubljančan bo po koncu letošnje sezone končal kariero. Foto: Reuters

V tretjem nizu se je Đoković sprostil. V četrti igri je brez izgubljene točke odvzel servis Ljubljančanu. V osmi igri mu je še drugič uspel brejk in končal je obračun.

"Na igrišče vedno pridem motiviran, hkrati pa želim pokazati svojo najboljšo predstavo. To ni vedno mogoče, a na današnjem dvoboju sem pokazal zelo dobro igro," je dejal Đoković.

Tretjič igral v 3. krogu Pariza
Bedene je tudi v zadnjem nizu najprej servis izgubil v svoji drugi servisni igri in spet še v zadnji, kar je pomenilo njegov hiter konec. Ljubljančan je sicer tretjič igral v 3. krogu Pariza, kar je njegov najboljši dosežek na edinem peščenem grand slamu sezone.

Bedene: Ni me zamikalo, da bi podaljšal kariero
"Pred začetkom Roland Garrosa bi takoj podpisal preboj v 3. krog. Pred dvema tednoma in pol sem ležal na kavču, imel sem temperaturo. Nisem se dobro počutil. Odigral sem dva težka obračuna, noge tokrat niso bile v najboljšem stanju. Več se bo treba posvečati fizični pripravljenosti pred naslednjimi turnirji," je v pogovoru za Val 202 povedal Bedene.

Obračun med Đokovićem in Bedenetom si je na stadionu Philippa Chatrierja ogledal tudi dolgoletni trener Arsenala Arsene Wenger. Foto: EPA
Obračun med Đokovićem in Bedenetom si je na stadionu Philippa Chatrierja ogledal tudi dolgoletni trener Arsenala Arsene Wenger. Foto: EPA

18. julija bo dopolnil 33 let, ta sezona pa bo njegova zadnja v profesionalni karieri. "Lepo je po vseh teh letih končati z nastopi na Roland Garrosu na stadionu Philippa Chatrierja proti Novaku Đokoviću. Ni me zamikalo, da bi podaljšal kariero. Odločil sem se, da po koncu letošnje sezone končam kariero. Leta 2020 sem izgubil dodatno motivacijo, ko se je začel covid-19. V drugi polovici leta si želim na turnirjih za grand slam narediti korak naprej. Morda bi se lahko prebil v 4. krog, če bi imel lažjega tekmeca. Še vedno igram dober tenis."

Đoković dobil tudi vse prejšnje dvoboje
Srb in Slovenec sta se do danes pomerila trikrat, vse dvoboje je dobil Đoković. Prvega leta 2015 na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, kjer je bil boljši s 6:3, 6:2 in 6:4. Leta 2016 je bil na Roland Garrosu prav tako boljši v treh nizih (6:2, 6:3 in 6:3). Nazadnje sta se njuni poti prekrižali pred petimi leti na mastersu v Rimu, kjer je Beograjčan zmagal z 2:0. Prvi niz je dobil v podaljšani igri s 7:6 (2), drugega s 6:2.

"Le enkrat sem bil blizu osvojenega niza proti Novaku. To se je zgodilo v Rimu leta 2017, ko sva igrala podaljšano igro in je potegnil ase iz rokava. Zelo nepredvidljivo igra. Ko žoga pride na moj forhend, ne morem narediti tega, kar proti drugim igralcem lahko. Nima pomanjkljivosti, zato je številka ena na svetu. Res je težko igrati proti njemu," je razlagal najboljši slovenski tenisač.

Bedene zadnji obračun na pariškem pesku odigral proti Đokoviću
StatistikaĐokovićBedene
Prvi servis (%)7366
Asi94
Dvojne napake12
Neizsiljene napake1837
Winnerji3023
Osvojene točke9158
Priložnosti za brejk5/110/1
Točke na mreži13/178/12

Zelo blizu četrtfinalna poslastica z Nadalom
Đoković se bo v osmini finala pomeril z Diegom Schwartzmanom, ki je s 6:3, 6:1 in 6:2 izločil Grigorja Dimitrova. Zelo blizu je torkova poslastica med Đokovićem in Rafaelom Nadalom. 13-kratni zmagovalec Roland Garrosa je ugnal Botica van de Zandschulpa s 6:3, 6:2 in 6:4 na stadionu Suzanne Lenglen.

Rafael Nadal se je brez izgubljenega niza uvrstil v osmino finalo. Foto: EPA
Rafael Nadal se je brez izgubljenega niza uvrstil v osmino finalo. Foto: EPA

Nadal: Stric Toni je pravi profesionalec
"To je bil zelo dober test. Odigral sem najboljši obračun v tem tednu. Zelo sem zadovoljen z igro v uvodnih dveh nizih in tudi v prvi polovici tretjega niza," je na novinarski konferenci poudaril Nadal. V nedeljo ga čaka Felix Auger-Aliassime, ki je izločil Filipa Krajinovića s 7:6, 7:6 in 7:5. Kanadčana trenira Toni Nadal.

"S Tonijem sem že govoril po koncu dvoboja. Vse skupaj je zelo preprosto. Toni je moj stric in je pravi profesionalec. Zame to sploh ni zgodba. Trenutno trenira Felixa. Nimam nobenih težav, če bo sedel na tribuni z njegovo ekipo. Stric vedno mi želi le najbolje," je dodal Nadal.

Alexander Zverev je lani izpadel v polfinalu proti Stefanosu Cicipasu. Nemec ima letos zelo neugoden žreb. Foto: EPA
Alexander Zverev je lani izpadel v polfinalu proti Stefanosu Cicipasu. Nemec ima letos zelo neugoden žreb. Foto: EPA

Zverev tokrat zanesljiv
Tretji nosilec Alexander Zverev, ki je v sredo rešil zaključno žogo proti Argentincu Sebastianu Baezu, je premagal Američana Brandona Nakashimo s 7:6, 6:3 in 7:5.

"Imeti moraš dober cilj in znati sanjati. Zraven pa trdo delati vsak dan, mislim, da je to skrivnost. Še vedno sem zelo mlad, ampak imam vseeno precej izkušenj. Počutim se dobro, ko igram na velikem stadionu, v velikih dvobojih, ko igram za grand slam. Mentalno in fizično sem močan," je dejal Zverev.

Na Roland Garrosu vse bližje četrtfinalna poslastica med Đokovićem in Nadalom

Kerber in Bencic izpadli
Pri dekletih je izpadla olimpijska zmagovalka Belinde Bencic. Kanadčanka Leylah Fernandez je bila po hudem in enakovrednem boju boljša s 7:5, 3:6 in 7:5.

Izpadla je tudi Nemka Angelique Kerber, ki je konec preteklega tedna v finalu turnirja WTA v Strasbourgu premagala Kajo Juvan. Od 34-letne Nemke je bila v boljša Belorusinja Aliaksandra Sasnovič s 6:4 in 7:6.

V osmino finala se je prebila Američanka Amanda Anisimova, njena češka tekmica Karolina Muchova je v tretjem nizu predala dvoboj zaradi poškodbe.


3. krog (M), zgornji del tabele
(21.256.800 evrov, pesek)

ÐOKOVIĆ (SRB/1) – BEDENE (SLO)
6:3, 6:3, 6:2
SCHWARTZMAN (ARG/15) – DIMITROV (BLG/18)
6:3, 6:1, 6:2
AUGER ALIASSIME (KAN/9) – KRAJINOVIĆ (SRB)
7:6 (3), 7:6 (2), 7:5
NADAL (ŠPA/5) – VAN DE ZANDSCHULP (NIZ/26)
6:3, 6:2, 6:4
A. ZVEREV (NEM/3) – NAKASHIMA (ZDA)
7:6 (2), 6:3, 7:6 (5)
ZAPATA MIRALLES (ŠPA) - ISNER (ZDA/23)
6:4, 3:6, 6:4, 6:7 (5), 6:3
HAČANOV (RUS/21) - NORRIE (VB/10)
6:2, 7:5, 5:7, 6:4
ALCARAZ (ŠPA/6) - KORDA (ZDA/27)
6:4, 6:4, 6:2


3. krog (Ž), spodnji del tabele

TREVISAN (ITA) – SAVILLE (AVS)
6:3, 6:4
SASNOVIČ (BLR) – KERBER (NEM/21)
6:4, 7:6 (5)
FERNANDEZ (KAN/17) – BENCIC (ŠVI/14)
7:5, 3:6, 7:5
ANISIMOVA (ZDA/27) – MUCHOVA (CEŠ)
6:7 (7), 6:2, 3:0, b.b.
MERTENS (BEL/31) – GRAČEVA (RUS)
6:2, 6:3
GAUFF (ZDA/18) – KANEPI (EST)
6:3, 6:4
TEICHMANN (ŠVI/23) - AZARENKA (BLR/15)
4:6, 7:5, 7:6 (5)
STEPHENS (ZDA) - PARRY (FRA)
6:2, 6:3