Carlos Tevez. Foto: Reuters
Carlos Tevez. Foto: Reuters

"To je eden najbolj žalostnih dni v mojem življenju, a mislim, da je odločitev prava," je v petek na novinarski konferenci v stadionu La Bombonera v Buenos Airesu dejal 37-letni napadalec.

"Psihično nisem več 100 odstotno pri stvari, zato je čas, da stopim na stran. Moje kariere v Argentini je konec. Vedno sem rekel, da bom tukaj igral le za Boco. Moja kri ni rdeča, ampak modra in rumena," je še pojasnil nogometaš in dodal, da namerava po očetovi smrti več časa posvetiti družini. Ta je februarja umrl za covidom-19.

Ali si bo morda našel še kakšen klub v tujini, ni razkril. Tevez je legenda Boce Juniors. V delavski pristaniški četrti Buenos Airesa je prvič zaigral za člansko ekipo pri 17 letih. Kar trikrat je podpisal pogodbo s klubom: 2001-2004, 2015-2016 in 2018-2021. Predvsem njegova zgodba v mladih letih je bila izjemna, saj gre za fanta, ki je odraščal v zelo preprostih okoliščinah, Netflix pa je o tem posnel celo serijo.

Kasneje je Tevez blestel v Evropi, kjer je igral za West Ham, Manchester United, Manchester City in torinski Juventus. Z Manchester Unitedom se je 2008 veselil zmage v ligi prvakov, leta 2003 naslova z Boco v tekmovanju Copa Libertadores, leta 2004 na olimpijskih igrah v Atenah pa je z Argentino osvojil zlato. V ligaških tekmovanjih se je naslovov veselil v Argentini, Braziliji, Angliji in Italiji, za argentinsko reprezentanco pa je odigral več kot 70 tekem.