Simon Rožman je na klop Maribora sedel pred natanko pol leta. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman je na klop Maribora sedel pred natanko pol leta. Foto: www.alesfevzer.com

"Simon Rožman je ponudil odstop, z razlogi, ki so legitimni in razumevajoči. Z utemeljitvijo, da ne more več pomagati ekipi. Odstop smo sprejeli, naše sodelovanje se končuje, pogodba je prekinjena. Simonu se zahvaljujemo za pripadnost, za opravljeno delo. Glede vloženega truda, prizadevnosti in strokovnosti ni pomislekov, toda to je Maribor, kjer je letvica postavljena zelo visoko. Nesoglasij ni bilo, trenerska avtonomija pri delu je zaznamovala skupno obdobje od prvega do zadnjega dne. Tudi ob vmesnem rezultatskem neuspehu smo ob izbranih smernicah novega projekta vztrajali na zastavljeni poti. Toda rezultati niso na ravni NK Maribor in morali smo se odzvati,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

"Zahvaljujem se vsem v klubu za sodelovanje, klubu v prihodnje želim veliko uspehov in športne sreče. Ob tem pa bi rad še izrazil veliko zahvalo vsem navijačem, ki ta klub delajo posebnega,” je ob slovesu dejal Simon Rožman.

Maribor izgubil prvenstvo in hitro izpadel iz Evrope
38-letni Rožman je vijoličaste prevzel 20. marca, ko je nasledil Maura Camoranesija. S klubom je podpisal triletno pogodbo. Mariborčanom je naslov prvaka v prejšnji sezoni spolzel iz rok v zadnjem krogu, ko jih je v neposrednem obračunu za končno zmago v Ljudskem vrtu s 3:1 premagala Mura.

Ekipa je pred novo sezono doživela precejšnje spremembe. Mariborčani so na začetku prve lige dvakrat zmagali, a jih je nato v derbiju s 3:1 odpravila Olimpija. Vmes so ekspresno izpadli iz Evrope, potem ko jih je dvakrat premagal švedski Hammarby. Krivulja se je sredi avgusta obrnila navzdol tudi v prvenstvu. Na zadnjih štirih tekmah je Maribor osvojil zgolj točko in na lestvici zaseda šele šesto mesto. Ekipo je vodil na 23 tekmah. Zbral je po deset zmag, porazov in tri neodločene izide.

Do preklica bo ekipo vodil Karanović
Maribor je na ponedeljkovem treningu in ga bo do preklica vodil pomočnik Radovan Karanović. "V vodstvu kluba bomo v najkrajšem času poiskali novo, dolgoročnejšo rešitev na klopi. Še vedno verjamem v ekipo, ki ima kakovost, in storili bomo vse, da rezultatsko krivuljo znova obrnemo navzgor. Da bi začeli novo zgodbo in dodali, kar Maribor v tem trenutku potrebuje,” je povedal Šuler.

Suspendirali Andreja Kotnika
V vodstvu kluba so se odločili tudi za suspenz igralca Andreja Kotnika, ki se je po njihovem mnenju odzval z neprimerno gesto do navijačev. Kotnik je v igro vstopil v 73. minuti in s tribun prejel žvižge. Po koncu tekme je proti navijaški tribuni gestikuliral, kot da jih ne sliši, in poskrbel za dodatno razburjenje.

"V trenutku, v katerem smo, se absolutno od vseh pričakuje, da je pripadnost klubu, navijačem na prvem mestu. Poteza po tekmi proti navijačem je poteza proti klubu. Takšno vedenje je nesprejemljivo, nešportno in neetično ter bo tudi sankcionirano. Po nedopustnem ravnanju se moramo odzvati, Andrej Kotnik je do preklica v suspenzu, ker nihče, ne igralec ne funkcionar, nikdar ni bil in ne more biti nad klubom. Kotnik je odstranjen od prve ekipe, sledila bo tudi finančna kazen,” je sklep pojasnil Šuler.