Ole Gunnar Solskjaer ima lepe spomine na zadnji obisk Parka Princev. Thomas Tuchel bi povratno tekmo osmine finala iz sezone 2018/19 najraje izbrisal iz spomina. Foto: Reuters
Ole Gunnar Solskjaer ima lepe spomine na zadnji obisk Parka Princev. Thomas Tuchel bi povratno tekmo osmine finala iz sezone 2018/19 najraje izbrisal iz spomina. Foto: Reuters

6. marca 2019 so rdeči vragi izločili PSG z zmago s 3:1. Serijski francoski prvaki so postali prva ekipa v zgodovini Lige prvakov, ki je zapravila prednost z 2:0 z gostovanja na domači zelenici.

V 95. minuti povratne tekme je imel zadnjo besedo Koprčan Damir Skomina. Rezervist Diogo Dalot je streljal s 25 metrov, žoga pa je zadela Presnela Kimpembeja v komolec. Stal je na črti kazenskega prostora, a je bil tudi obrnjen s hrbtom proti Dalotu. Odločitev najboljšega slovenskega sodnika je zelo razjezila Francoze. Marcus Rashford je z bele točke z močnim strelom po sredini vrat potrdil napredovanje Uniteda v četrtfinale.

Andrea Pirlo bo na klopi Juventusa v Ligi prvakov debitiral v Kijevu. Foto: Reuters
Andrea Pirlo bo na klopi Juventusa v Ligi prvakov debitiral v Kijevu. Foto: Reuters

Parižani ujeli formo v prvenstvu
PSG, ki je 23. avgusta izgubil finale Lige prvakov proti Bayernu z 0:1, ima visoke načrte tudi v novi sezoni. V prvenstvu so izbranci Thomasa Tuchla izgubili uvodni dve tekmi, nato pa nanizali pet zaporednih zmag in se prebili že na drugo mesto. V petek so blesteli v Nimesu, ko je Kylian Mbappe z dvema zadetkoma zrežiral zmago s 4:0.

"Imamo veliko težav. Mauro Icardi, Marco Verratti, Leandro Paredes, Thilo Kehrer in Juan Bernat niso pripravljeni za tekmo. Upam, da bosta Marquinhos in Julian Draxler lahko igrala. Želimo ponoviti igre, ki so nas krasile v Ligi prvakov v pretekli sezoni. Prepričan sem, da bomo zelo nevarna ekipa za vse tekmece tudi v tej sezoni," je na novinarski konferenci povedal Tuchel.

Nemški strateg ni hotel veliko govoriti o tekmi marca lani: "Naši spomini niso lepi. Veliko stvari se na tisti tekmi ni izšlo po naših željah. Tudi Manchester United ima veliko novih igralcev. Bruno Fernandes je odličen, ključen igralec pa je Paul Pogba, eden najboljših vezistov na svetu. Morali bomo preprečiti njihove protinapade."

Solskjaer: Zmaga v Parizu je bila zgodovinska za nas
Manchester United se je pobral po katastrofi proti Tottenhamu (1:6) in v soboto odnesel tri točke iz Newcastla. Dva zadetka so rdeči vragi dosegli v sodnikovem dodatku in končni izid 4:1 ne kaže realne slike na zelenici St. James Parka. V 86. minuti je na semaforju pisalo 1:1.

Ole Gunnar Solskjaer je dosegel največjo zmago v kratki trenerski karieri prav v Parizu. "Seveda je bila zmaga v Parizu marca 2019 zgodovinska za nas. Vseeno je to že preteklost. Prav nič ne bo ta zmaga vplivala na torkovo tekmo. Veliko se je spremenilo in zdaj smo v skupinskem delu tekmovanja. Naša skupina je res fantastična. PSG je igral v finalu pretekle sezone, Leipzig pa je bil polfinalist. Že v torek nas čaka velik test," je poudaril Norvežan, ki je bil junak finala Lige prvakov maja 1999 v Barceloni.

Harry Maguire, Mason Greenwood, Eric Bailly, Jesse Lingard in najnovejša okrepitev Edinson Cavani niso potovali v Pariz.

"Ko igraš za tako velik klub, so lovorike nujne. Zelo pomembno je, da bi nam uspelo že letos, seveda pa ne bo lahko," je dodal Bruno Fernandes, ki se je izkazal za odlično okrepitev.

Timo Werner in Mason Mount sta v odlični formi na začetku nove sezone. Foto: EPA
Timo Werner in Mason Mount sta v odlični formi na začetku nove sezone. Foto: EPA

Lamparda skrbi slaba obramba
Chelsea bo na Stamford Bridgeu gostil Sevillo, ki se bo zmagi v Evropski ligi skušala dokazati tudi v Ligi prvakov. Modri so zapravili kar 220 milijonov britanskih funtov za okrepitve. Timo Werner in Kai Havertz sta blestela proti Southamptonu, a vodstvo z 2:0 in 3:2 ni bilo dovolj za uspeh (3:3).

V Premier ligi je Chelsea zbral le 8 točk po petih krogih, zdaj pa se začenja zares naporen ritem tekem. V soboto sledi gostovanje na Old Traffordu, že naslednji teden pa je na sporedu drugi krog Lige prvakov.

"Na zadnjih tekmah sem imel občutek, da moramo doseči štiri ali več zadetkov za zmago. Že dvakrat trije goli niso bili dovolj. Jasno je, da ne bomo na vsaki tekmi zadeli trikrat ali štirikrat, torej bo treba izboljšati obrambo, saj potrebujemo serijo zmag," je povedal kapetan Cesar Azpilicueta.

Trener Frank Lampard je bil zaskrbljen, saj je Chelsea prejel zelo malo strelov na vrata, kar devet žog pa je že končalo v mreži na petih tekmah Premier lige. Manjkal bo Marcos Alonso, saj je prejel rdeči karton proti Bayernu v osmini finala pretekle sezone. Evropski prvaki so na obeh tekmah gladko odpravili Chelsea (3:0 in 4:1).

Ciro Immobile je v sezoni 2014/15 dosegel tri zadetke v Bundesligi na 24 tekmah v dresu dortmundske Borussie. Po prihodu v Rim se mu je odprlo in že nekaj let je najboljši napadalec Serie A. Foto: EPA
Ciro Immobile je v sezoni 2014/15 dosegel tri zadetke v Bundesligi na 24 tekmah v dresu dortmundske Borussie. Po prihodu v Rim se mu je odprlo in že nekaj let je najboljši napadalec Serie A. Foto: EPA

Bo Immobile zadel proti nekdanjim soigralcem?
Na derbiju skupine F bo Lazio gostil dortmundsko Borussio. Nekdanji napadalec črno-rumeni Ciro Immobile zdaj blesti v Rimu. V lanski sezoni je dosegel kar 36 golov v Serie A, pet več od Cristiana Ronalda.

"Immobile je že nekaj let izjemen pred vrati. Vsi se zavedamo, da je zunajserijski napadalec. Iz vsakega položaja sproži proti vratom. Njegov volej je odličen," je povedal šef obrambe Mats Hummels.

Borussia je v soboto ugnala Hoffenheim na gostovanju z 1:0. Odločil je kapetan Marco Reus četrt ure pred koncem po podaji Erlinga Haalanda. Trener Lucien Favre je oba skušal spočiti za torkovo tekmo, vstopila sta šele v 64. minuti.

Na olimpijskem stadionu v Rimu bo lahko tekmo spremljalo le 1000 gledalcev.

Koeman: Messi potrebuje še nekaj časa, zagotovo pa je lahko boljši
Barcelona se bo srečala s Ferencvarosem. To bo popravni izpit za Katalonce po grenkem porazu proti Getafeju in pred el clasicom, ki bo v soboto ob 16.00 na Camp Nouu. Trener Ronald Koeman je na novinarski konferenci poudaril, da je lahko Lionel Messi igra bolje. Na prvih štirih tekmah španskega prvenstva je dosegel le en zadetek, z bele točke je bil natančen proti Villarrealu.

"Morda potrebuje še nekaj časa, zagotovo pa je lahko boljši. Spremljam ga vsak dan, dobro se počuti in želi biti vodja ekipe. Ne dvomim v njegove predstave, trdno verjamem vanj," je povedal Koeman, ki je Barceloni zagotovil prvi naslov evropskega prvaka 20. maja 1992 na Wembleyju.

Začenja se nova sezona Lige prvakov

1. krog, torek, skupina E, ob 21.00:
CHELSEA – SEVILLA

Verjetni postavi:

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Thiago Silva, Zouma, Chilwell, Jorginho, Kante, Pulišić, Havertz, Mount, Werner.

Sevilla: Bounou, Navas, Gomez, Carlos, Acuna, Fernando, Rakitić, Jordan, Ocampos, Suso, de Jong.

Sodnik: Davbide Massa (Italija)

RENNES – KRASNODAR


Skupina F, ob 18.55:
ZENIT – CLUB BRUGGE

Ob 21.00:
LAZIO – BORUSSIA DORTMUND

Verjetni postavi:

Lazio: Strakosha, Patric, Acerbi, Luiz Felipe, Marušić, Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto, Fares, Correa, Immobile.

Borrusia (D): Bürki, Piszczek, Hummels, Delaney, Meunier, Bellingham, Witsel, Guerreiro, Reus, Sancho, Haaland.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)


Skupina G, ob 18.55:
DINAMO KIJEV – JUVENTUS
(Verbič)

Ob 21.00:
BARCELONA – FERENCVAROS (Blažič)


Skupina H, ob 21.00:
PARIS SG – MANCHESTER UNITED

Verjetni postavi:

Paris SG: Navas, Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa, Herrera, Danilo, Rafinha, di María, Mbappe, Neymar.

Man. United: de Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Tuanzebe, Shaw, Matić, Pogba, Mata, Bruno Fernandes, Rashford, Martial.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

RB LEIPZIG – ISTANBUL BASAKSEHIR
(Kampl)


Sreda, skupina A, ob 18.55:
SALZBURG – LOKOMOTIV MOSKVA
Ob 21.00:
BAYERN – ATLETICO MADRID (Oblak)

Skupina B, ob 18.55:
REAL MADRID – ŠAHTAR DONECK
Ob 21.00:
INTER – BORUSSIA (M)
(Handanović)

Skupina C, ob 21.00:
MANCHESTER CITY – PORTO
OLYMPIACOS – MARSEILLE

Skupina D, ob 21.00:
AJAX – LIVERPOOL
MIDTJYLLAND – ATALANTA (Iličić)