Slovenija je drugič udeleženka evropskega prvenstva. Foto: BoBo/Borut Živulović
Slovenija je drugič udeleženka evropskega prvenstva. Foto: BoBo/Borut Živulović

Preostale tri udeleženke evropskega prvenstva bodo znane marca po končnici Lige narodov.

Zadetek Benjamina Verbiča ni samo prinesel zmage nad Kazahstanom, ampak je Slovenijo dvignil iz četrtega v tretji boben na žrebu skupin za evropsko prvenstvo. Ta bo 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

V nasprotju s prejšnjimi prvenstvi se tokrat pri razporejanju reprezentanc v bobne upoštevajo le izidi tokratnih kvalifikacij.

Euro 2024 na Televiziji Slovenija!

Televizija Slovenija je pridobila pravice za prenašanje tekem evropskega prvenstva. Na naših programih si boste lahko ogledali po eno tekmo na dan. To seveda pomeni, da boste na TV Slovenija videli tudi vsa srečanja slovenske reprezentance.

ZAČASNA RAZPOREDITEV PO BOBNIH

Boben 1: Nemčija, Portugalska, Francija, Španija, Belgija, Anglija

Boben 2: Madžarska, Danska, Avstrija, Albanija, Turčija (?), Romunija (?)

Boben 3: Nizozemska, Škotska, Slovenija, Slovaška, Češka, Hrvaška (?)

Boben 4: Srbija, Švica (?), Italija (?), kvalifikant Liga narodov A, B in C

Prvi boben je že dokončen, v drugem so znane štiri reprezentance in v tretjem pet. Razdelitev bo izpopolnjena v torek po zadnjih odigranih tekmah. Turčija bo v bobnu 2 ali 3, Švica v bobnu 2 ali 4, prav tako Romunija.

Če bo Hrvaška v torek premagala Armenijo, bo v bobnu tri. To bi tudi pomenilo, da Italija ostaja v bobnu 4. V četrtem bobnu je za zdaj fiksna le Srbija.

Zadnje tri udeleženke Eura 2024, ki bodo samodejno padle v četrti boben, bodo znane konec marca po končnici Lige narodov.

V končnici A bodo igrali Hrvaška ali Wales, Poljska, Estonija, Finska, Islandija ali Ukrajina. V končnici B bodo igrali Islandija ali Finska ali Ukrajina, Bosna in Hercegovina in Izrael. V končnici C bodo igrali Grčija, Luksemburg, Gruzija in Kazahstan.