Novak Đoković se pripravlja za nastop na OP ZDA, čeprav še ne ve, ali mu bodo oblasti dovolile vstop v državo. Foto: Reuters
Novak Đoković se pripravlja za nastop na OP ZDA, čeprav še ne ve, ali mu bodo oblasti dovolile vstop v državo. Foto: Reuters

Đoković, ki je turnir v Flushung Meadowsu osvojil trikrat, letos zaradi trenutnih pravil ne bo smel nastopiti na ameriškem turnirju velike četverice, saj morajo biti potniki, ki želijo vstopiti v državo, cepljeni, predložiti pa morajo tudi dokazilo, preden se vkrcajo na letalo.

Kljub vsemu so Beograjčana na začetku tega meseca uvrstili na širši seznam nastopajočih. "Pripravljam se, kot da bi mi bilo dovoljeno nastopiti. Še vedno čakam na odločitev, ali mi bo dovoljeno vstopiti v državo," je na družbenem omrežju Instagram zapisal 'Nole'.

Podpira ga sicer vse več teniških navdušencev. Več kot 43 tisoč ljudi je podpisalo spletno peticijo, ki poziva ameriško teniško zvezo k sodelovanju z ameriško vlado v želji, da bi 21-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam omogočili nastop v New Yorku.

Đoković je lani osvojil OP Avstralije, OP Francije in Wimbledon, letos pa prav zaradi strožjih pravil pri vstopu v državo in ker se ni cepil proti covidu-19, v deželi tam spodaj ni smel braniti naslova. Pozneje je dejal, da raje izpusti turnir za grand slam, kot da se cepi s cepivom proti covidu-19.