Kar dve Slovenki sta bili na zmagovalnem odru v skoku v višino! Foto: ZDGNS
Kar dve Slovenki sta bili na zmagovalnem odru v skoku v višino! Foto: ZDGNS

Dekleta so na jugu Brazilije tekmovala v izjemno težkih razmerah, hudem nalivu in mrazu. Nobena od Slovenk ni postavila osebnega rekorda, vendar je bilo to vseeno dovolj za novi olimpijski medalji.

Iris Breganski in Leja Glojnarič. Foto: ZDGNS
Iris Breganski in Leja Glojnarič. Foto: ZDGNS

"Tekmovanje je potekalo v nalivu, razmere so bile za vse enake. So pa zato tudi rezultati razmeram primerni. Zelo sem vesel in evforičen. Nisem pričakoval kaj takega, saj ima Leja kar dve poškodbi na desni nogi," je povedal Iztok Glojnarič, trener 19-letne Brežičanke.

Športniki z vsega sveta se z nedeljsko sklepno slovesnostjo poslavljajo od prizorišča v Saxias do Sulu v Braziliji. S štirimi medaljami, od tega dvema zlatima, so bile to za Slovenijo najuspešnejše poletne olimpijske igre doslej.

Nazadnje so bili Slovenci tako uspešni na zimskih olimpijskih igrah gluhih leta 1995 na Finskem, ko so Samo Petrač, Lojzka Meglič in Sabina Hmelina osvojili sedem medalj v alpskem smučanju.

Za Lejo Glojnarič, dvojno zlato olimpijsko prvakinjo (zlata je bila tudi v mnogoboju), bo na Grajskem dvorišču gradu Brežice sprejem v ponedeljek ob 18.30. Naslednja olimpijada bo že čez tri leta, gostil jo bo Tokio.

Leja Glojnarič junakinja poletne olimpijade gluhih v Braziliji