Cedevita Olimpija in Krka sta se pred kratkim že srečali v finalu slovenskega superpokala. Foto: www.alesfevzer.com
Cedevita Olimpija in Krka sta se pred kratkim že srečali v finalu slovenskega superpokala. Foto: www.alesfevzer.com

Gre za drugi obračun omenjenih ekip v novi sezoni. Prvič sta se ekipi srečali pred tednom dni, ko so Ljubljančani osvojili slovenski superpokal (78:71).

Spomin na legendarnega trenerja

Vse tekme 1. kroga se bodo začele z minuto molka v spomin na legendarnega trenerja Dušana Ivkovića, ki je prejšnji teden umrl v 78. letu starosti.

Tedaj je v ljubljanskem dresu zablestel Zach Auguste, ki je dosegel dvojni dvojček (23 točk in 14 skokov), statistiko pa je oplemenitil še s štirimi ukradenimi žogami. Na drugi strani je bil najučinkovitejši Rok Stipčević, ki je dosegel 21 točk, med drugim je zadel kar šest od osmih poskusov za tri.

Golemac: V obrambi je treba prikazati boljšo igro
"Po slovenskem Superpokalu smo imeli čas, med tekmami na tem uvodu v sezono imamo teden dni prostora. V tem obdobju smo analizirali predvsem sebe, ker se ne poznamo še dovolj dobro, in nismo še postali ekipa. Veliko smo trenirali ingledali videoposnetke. Krka ima nove igralce, ki smo jih lahko bolje spoznali minuli petek v Tivoliju. Naredili bomo vse, da v igri v obrambi prikažemo veliko boljšo igro, kot smo jo na superpokalnem obračunu," obljublja glavni trener ljubljanskega kolektiva Jurica Golemac.

Blažič: Analiziramo svoje napake
"Na Krko se pripravljamo zadnjih nekaj dni. Novomeščane analiziramo, razmišljamo o njih, gledamo njihovo igro. Hkrati analiziramo tudi svoje napake na petkovem Superpokalu v Tivoliju in jih skušamo odpraviti ter se čim bolje pripraviti, da teh napak ne bomo več ponavljali na sobotni tekmi," pa je dodal kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič.

Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju!

Tekmo med Cedevito Olimpijo in Krko boste lahko v soboto od 21. ure dalje spremljali v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in na MMC-ju. Letos bomo prenašali po eno tekmo na krog.

Damjanović: Pričakovanja ne smejo biti previsoka
Trener Krke Dalibor Damjanović je bil s predstavo svojih varovancev v superpokalu zadovoljen. "V tekmi Superpokala smo glede na situacijo, treninge in tekme ter odsotnosti, ki smo ji imeli, pokazali več kot solidno predstavo. V tem tednu in pri pripravi na prvo tekmo Lige ABA je bil poudarek na majhnih, a ključnih stvareh, kot so skok, prosti meti in dobra obramba. Še vedno imamo težave s poškodbami, saj je ekipa tako sestavljena, da če nam manjka dobesedno pol igralca, je to že veliko. Trenutno smo brez treh, štirih igralcev. Macura je na tekmi proti Olimpiji dobil močan udarec, French je imel prerezan jezik, tako da sta oba brez nekaj dni treninga, težave ima tudi Arapović. Vseeno se bomo skušali kar najbolje pripraviti, pričakovanja pa ne smejo biti visoka. Skušali bomo popraviti stvari, ki sem jih že navedel, in če bomo igrali kot pravo moštvo, bo vse v redu," je povedal za uradno spletno stran novomeškega kluba.

Liga ABA, 1. krog

MORNAR – CIBONA
77:85 (16:28, 16:23, 27:16, 18:18)

CRVENA ZVEZDA – SPLIT
97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20)

Sobota ob 17.00:
IGOKEA – BORAC

Ob 21.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA
(prenos na TV SLO 2 in MMC-ju)

Nedelja ob 12.00:
MEGA BASKET – STUDENTSKI CENTAR

Ob 19.00:
BUDUĆNOST – FMP

Ponedeljek ob 18.00:
ZADAR – PARTIZAN

Jaka Blažič: Liga Aba na TV SLO - to smo si želeli