Roglič je na Dirki po Franciji dobil tri etape, skupno je bil že drugi in četrti. Foto: EPA
Roglič je na Dirki po Franciji dobil tri etape, skupno je bil že drugi in četrti. Foto: EPA

Primož Roglič je bil lani zelo blizu končni zmagi, ki jo je izgubil predzadnji dan na kronometru. Letos je bil zaradi padca v 3. etapi hitro prebujen iz rumenih sanj, a ga je odlično zamenjal Danec Jonas Vingegaard, ki je osvojil drugo mesto.

Sorodna novica Jumbo Visma kljub odstopu Rogliča rešila Tour

Zeeman: Verjamemo v Jonasa
Dirka po Franciji se bo naslednje leto začela prav na Danskem, Merijn Zeeman pa je v pogovoru za Cyclingnews napovedal: "Prezgodaj je še, da bi Jonasu določili natančen urnik. a jasno je, da verjamemo vanj, zato smo tudi podaljšali pogodbo. Dali smo mu poseben program priprav, saj ga želimo razviti v vodjo ekipe. Že v tem trenutku na etapnih dirkah predstavlja resno izbiro v lovu na najvišja mesta v skupni razvrstitvi."

"Primož je naš veliki vodja"
Jasno je tudi, da vloga nespornega vodje še vedno pripada Rogliču, ki se je po padcu na Touru vrnil v idealni izdaji, saj je v Tokiu postal olimpijski prvak v kronometru. "Primož je veliki vodja naše ekipe. Na olimpijskih igrah smo videli, česa je sposoben. 100-odstotno sem prepričan, da je še vedno njegova ambicija osvojiti Dirko po Franciji in ni dvoma, da se bo za to boril v naslednjih letih," je povedal Zeeman in napovedal podrobno analizo dela in nastopov po koncu sezone. Cilj pa je jasen: "Moramo najti pot, da premagamo Pogačarja. To bo v prihodnjih letih naš največji cilj."

Jumbo Visma bo tudi nekoliko prevetril kader, naslednjo sezono v ekipo prihaja dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas Rohan Dennis.