Svetovni pokal v nordijskem smučanju
Bine Norčič
, 26. marec 2018 ob 09:03 Na začetku mojega delovanja z ekipo ZDA smo imeli kar velike težave. Niso bili popolni profesionalci, le redko so se v kvalifikacijah uvrstili na tekmo.
7
Razočarani Domen Prevc: Žirija bi lahko malce počakala
93
23. marec 2018 ob 06:31 Glede na zadnjo tekmo v Vikersundu je morda celo kot glavni slovenski adut v Planico prišel Domen Prevc, a je nastope na posamičnih tekmah pod Poncami končal že v kvalifikacijah.
"Schlieri": Z drugačno krivuljo se lahko pristane tudi pri svetovnem rekordu
61
22. marec 2018 ob 16:01 Že s četrtkovimi kvalifikacijami je Planica navdušila. Gregor Schlierenzauer je z 253,5 m izenačil svetovni rekord, a je podrsal, na tekmo pa se je prebilo kar deset slovenskih letalcev.
Video: Schlieri podrsal pri 253,5 m; na tekmo 10 Slovencev
600
22. marec 2018 ob 12:32 Sončna Planica je v idealnih vremenskih razmerah (a ne za vse) postregla z razburljivimi kvalifikacijami, ki jih je najbolj zaznamoval Gregor Schlierenzauer z 253,5 m dolgim poletom.
P. Prevc: Planica je najhitrejša polnilnica baterij na svetu
30
21. marec 2018 ob 15:50 Četudi sezona ni šla po načrtih in željah, pa Planica tudi takrat, ko ne gre - po besedah Petra Prevca -, poskrbi za dodatno motivacijo in energijo pri slovenskih smučarskih skakalcih.
Norvežani v Vikersundu slavili rekordno zmago
8
20. marec 2018 ob 14:30 Norveški skakalci so bili na ekipni tekmi v poletih tako prepričljivi, da so za zmago potrebovali le sedem nastopov.
Vstopnice za Planico prodali v kar 31 državah
31
20. marec 2018 ob 13:17 Nov planiški spektakel v smučarskih poletih je tik za ovinkom, glas Planice pa se uspešno širi po svetu tudi v tem letu.
Stoch: V Planici bo popoln konec tedna Kamil Stoch se je po poletih v Vikersundu že lahko sprostil. Pobral je skoraj vse lovorike v letošnji zimi, v Planici pa bo lahko užival.
20
D. Prevc z 239,5 m poletel tik pod stopničke, globus že Stochov Robert Johansson je slavil na poletih v Vikersundu. S četrtim mestom je navdušil Domen Prevc, Kamil Stoch, ki je bil šesti, pa je že osvojil veliki kristalni globus.
236
Za slovo od sezone zmagi Björgenove in Bolšunova Norvežanka Marit Björgen je zmagovalka zasledovalne preizkušnje v Falunu, s katero se je končala sezona svetovnega pokala smučarskih tekačic.
3
Lepo vabilo za Planico: Slovenci tretji v Vikersundu Slovenski smučarski skakalci Domen in Peter Prevc, Tilen Bartol ter Jernej Damjan so v Vikersundu na ekipni tekmi v poletih osvojili tretje mesto. Premočno so zmagali Norvežani pred Poljaki.
421
Stoch povečal prednost, Semeniču spodletelo Potem ko sta brata Prevc na prvem treningu Vikersunda pristala pri 235 metrih, v kvalifikacijah nista bila več v ospredju, tako da je bil od Slovencev najboljši Tilen Bartol, ki je bil z 217,5 metra ...
164
Anamarija Lampič tekmo v Falunu končala v polfinalu V Falunu se končuje sezona svetovnega pokala v smučarskih tekih. Gledalce so navdušile Švedinje, ki so v šprintu v prostem koraku slavile dvojno zmago.
2
Stoch z novo zmago pred osvojitvijo globusa, Prevc osmi Poljski smučarski skakalec Kamil Stoch je zmagal tudi na tekmi v Trondheimu in je le še korak oddaljen od skupnega slavja v svetovnem pokalu. Peter Prevc je zasedel osmo mesto.
125
Prevc sedmi - letos boljši le v Zakopanah in na Kulmu Za smučarji skakalci je v Lillehammerju peta preizkušnja norveške oziroma t. i. turneje Raw Air. Peter Prevc je končal na sedmem mestu, kar je njegov tretji najboljši izid v tej sezoni.
120
Stoch dobil kvalifikacije v Lillehammerju, Prevc peti Kamil Stoch je bil v Lillehammerju s 139,5 metra daleč najboljši v kvalifikacijah pred torkovo tekmo, zelo dobro pa je svojo nalogo opravil tudi Peter Prevc.
97
Tande prekinil norveško sušo na Holmenkollnu, Slovenci razočarali Daniel Andre Tande je dobil prvo posamično tekmo na norveški turneji Raw Air. Na najvišjo stopničko je skočil z osmega mesta po prvi seriji. Le dva slovenska skakalca sta osvojila točke.
356
Marit Björgen na maratonu do zmage iz ozadja Ena najboljših smučark tekačic Marit Björgen je v Oslu dobila tek na 30 kilometrov v prosti tehniki s skupinskim štartom.
20
Maren Lundby konkurenco premagala za več kot 30 točk Maren Lundby je tudi v Oslu pokazala svojo premoč, saj je na tekmi na veliki napravi vse smučarke skakalke premagala za več kot 30 točk.
11
Cologna prvič v karieri dobil maraton na 50 km v Oslu Dario Cologna, olimpijski prvak iz Pjongčanga v teku na 15 kilometrov, je prvič v bogati karieri dobil preizkušnjo na 50 kilometrov v prosti tehniki na Holmenkollnu.
1
Izbor
Citat za prebrat
link
Svetlan Vujasin
22
23. oktober 2018 ob 10:21 Vse, kar je nad 21 km, je lahko posiljevanje organizma. Da nekdo, ki trenira le eno leto, reče, da bo šel oktobra na Ljubljanski maraton na 42 km, se mi zdi bolno.
Več novic ...
Anketa: 17. oktober 2018 ob 17:41

Koga bi si želeli na mestu selektorja slovenske članske nogometne reprezentance?

Matjaž Kek
Edy Reja
Primož Gliha
Igor Benedejčič
Zlatko Zahovič
Nekdo drug
Arhiv
Kazalo