Svetovni pokal v nordijskem smučanju
Spet zmaga na Norveško, v deseterici tokrat Dežman
Na odru za zmagovalce dva Poljaka, 4. februar 2018 ob 12:14 Tudi drugo tekmo smučarjev skakalcev v Willingenu je dobil Norvežan, na zadnji preizkušnji pred olimpijskimi igrami je bil najboljši Johann Andre Forfang.
361
 • Kamil Stoch skočil v rumeno majico
 • Prevc na treningu napovedal precej več
 • Norvežan Tande "utišal" Willingen; Bartol deseti
  220
  3. februar 2018 ob 18:13 Norvežan Daniel Andre Tande je dobil tekmo smučarjev skakalcev za svetovni pokal v Willingenu v Nemčiji. Domačega aduta Richarda Freitaga je ugnal za 0,8 točke.
  Slovenci v kvalifikacijah Willingena izkoristili ugoden veter
  48
  2. februar 2018 ob 19:02 V Willingenu, zadnji postaji svetovnega pokala pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu, je bil v kvalifikacijah pred sobotno tekmo od sedmerice slovenskih skakalcev najboljši Tilen Bartol, ...
  Damjan tudi na OI s preverjenim receptom – sproščeno in brez obremenjevanja
  29
  2. februar 2018 ob 12:00 Skakalci bodo v Pjongčangu eni glavnih slovenskih adutov za vidne uvrstitve, najizkušenejši med njimi, Jernej Damjan, pa se podaja na svoje četrte olimpijske igre.
  Digginsova imela največ moči v zaključku, Lampičeva 12.
  3
  28. januar 2018 ob 18:06 Američanka Jessica Diggins je zmagovalka tekme smučarskih tekačic za svetovni pokal v Seefeldu na 10 km v prosti tehniki s skupinskim startom.
  Foto in video: Semenič zmagal v Zakopanah, Peter Prevc tretji!
  448
  28. januar 2018 ob 20:40 Anže Semenič je veliki zmagovalec nedeljske tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Zakopanah. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnil Peter Prevc. Kakšen dan za slovensko reprezentanco.
  Iraschko-Stolzeva na Ljubnem znova na najvišji stopnički
  15
  28. januar 2018 ob 17:06 Po razburljivem finalu je avstrijska smučarska skakalka Daniela Iraschko-Stolz na Ljubnem po dveh letih znova zasedla sam vrh na tekmi svetovnega pokala.
  Odlična popotnica za OI - v Seefeldu tri Slovenke med deseterico Na ženski sprinterski tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v Seefeldu sta si zmago razdelili Švicarka Laurien van der Graaff in Američanka Sophie Caldwell.
  1
  Poljaki prekinili norveški niz, Slovenci po padcu Prevca šesti Poljski smučarski skakalci so suvereno dobili ekipno tekmo za svetovni pokal v Zakopanah. Slovenci so bili po padcu Petra Prevca šesti.
  126
  Lundbyjeva na Ljubnem do šeste zaporedne zmage Norvežanka Maren Lundby nadaljuje prevlado v letošnji sezoni. Na Ljubnem je dobila sobotno tekmo smučarskih skakalk in zmagala šestič zapored. Ema Klinec je bila šesta.
  14
  Peter Prevc v Zakopanah šesti v kvalifikacijah Na nedeljsko posamično tekmo skakalcev v Zakopanah se je prebilo vseh pet Slovencev, v kvalifikacijah so štirje končali med najboljšo dvajseterico.
  30
  Svetovni prvak v poletih Tande ne bo nastopil v Zakopanah Daniel Andre Tande, ki je v soboto postal svetovni prvak v poletih, ta konec tedna ne bo nastopil na svetovnem pokalu v Zakopanah.
  20
  Na Ljubnem bo nastopilo kar 11 slovenskih skakalk Konec tedna se bodo na Ljubnem ob Savinji zbrale najboljše smučarske skakalke na svetu, na čelu z 'vražjimi' Slovenkami, tekma svetovnega pokala pa bo za elito zadnja pred zimskimi olimpijskimi ...
  2
  Med slovenskimi skakalci se obeta boj za Pjongčang Slovenskim smučarjem skakalcem je uspel velik dosežek na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu, a prav vsi še nimajo vozovnice za Pjongčang.
  6
  Planica: Zmaga na Finsko, Lampičeva blizu deseterice Finka Krista Parmakoski je zmagovalka tekaške preizkušnje na 10 kilometrov v klasični tehniki v Planici. Drugo mesto je osvojila Švedinja Charlotte Kalla, tretja pa je bila Norvežanka Heidi Weng.
  15
  Križnarjeva v snežnem metežu do uspeha kariere Smučarske skakalke so tridnevni program na Japonskem sklenile s posamično tekmo.
  17
  Planica: Zmagi Nilssonove in Klaeba, pet slovenskih tekačev izpadlo v četrtfinalu Pet slovenskih smučarskih tekačev se je v Planici prebilo v izločilne boje šprinta za svetovni pokal, a so vsi obstali v četrtfinalu. Zmagala sta Norvežan Johannes Klaebo in Švedinja Stina Nilsson.
  6
  Skakalke na drugem mestu le za Japonkami Slovenske smučarske skakalke Urša Bogataj, Špela Rogelj, Ema Klinec in Nika Križnar so na ekipni tekmi za svetovni pokal v japonskem kraju Zao zasedle drugo mesto, pred njimi so bile le Japonke.
  21
  Maren Lundby vse premagala za več kot 40 točk Maren Lundby je v Zau deklasirala vso konkurenco ženskih skokov, saj je najbližjo zasledovalko Chiaro Hölzl premagala za 41,6 točke!
  22
  Ob svetovnem pokalu v tekih pestro dogajanje v Planici Planica bo v soboto in nedeljo gostila svetovni pokal smučarjev tekačev. Visoke cilje imajo na domačem terenu tudi Slovenci.
  5
  Izbor
  Citat za prebrat
  link
  Andre Myhrer
  6
  22. februar 2018 ob 12:02 Ne vem, koliko kitar je vredno olimpijsko zlato. Mogoče si bom lahko kupil dve.
  Več novic ...
  Anketa: 21. februar 2018 ob 14:17

  Kaj je glavni razlog za slabo sezono slovenskih alpskih smučarjev v hitrih disciplinah?

  Slabi treningi
  Nekonkurenčen material
  Krivec je trener Peter Pen
  Neambicioznost
  V taki konkurenci je težko pričakovati presežke
  Arhiv
  Kazalo