Lani je veleslalom v Kranjski Gori dobil Alexis Pinturault, ki je v zadnjem času v odlični formi. Foto: Reuters
Lani je veleslalom v Kranjski Gori dobil Alexis Pinturault, ki je v zadnjem času v odlični formi. Foto: Reuters
Kranjska Gora
Vitranška strmina bo nared za najboljše smučarje sveta. Foto: www.alesfevzer.com

Vstop na petkov veleslalom, ki ga je Kranjska Gora dobila, potem ko je odpadla tekma v Garmischu, bo prost, sicer pa bodo vstopnice za ogled sobotnega veleslaloma in nedeljskega slaloma s stojišča stale po 10 evrov, za ogled s tribune pa 25 evrov. Na dan tekmovanja bo možno vstopnice kupiti na vhodu v ciljno areno.

Slovenci brez prednosti domačega terena
Med slovenskimi alpskimi smučarji bo imel največ možnosti za lepo bero točk svetovnega pokala veleslalomist Žan Kranjec, ki je bil danes trinajsti v Hinterstoderju. Prednost domačega terena v Kranjski Gori ne bo takšna, kot bi bila lahko, saj zaradi šolskih počitnic, vremenskih pogojev in priprave proge slovenska reprezentanca ni in ne bo mogla trenirati na poligonu, prav tako pa ne bo prostega treninga tik pred tekmovanjem.

V Kranjski Gori so dolgo tehtali odločitev, ali sprejeti dodatno tekmo ali ne. Finančnega plusa si zaradi še ene tekme ne obetajo, prireditelje bo dodatna tekma stala približno 310.000 evrov. A zaradi razlogov ugleda in prestiža in dobrega imena se tekmovanju niso mogli odreči.

Močnejšega deževja ni pričakovati
Kranjska Gora bo zadnja postaja bele karavane v tehničnih disciplinah pred finalnimi tekmami v St. Moritzu. Prizadevni organizatorji imajo kar nekaj težav s pripravo proge, a ni dvoma, da ne bi zmagali v boju z naravo.
"Snežna kontrola bo v soboto. Monsunskega dežja, ki bi načel progo, zanesljivo ne bo," je bil optimističen generalni sekretar organizacijskega odbora pokala Vitranc Srečko Medven. Organizatorji pričakujejo, da jim bo v tednu pred začetkom tekmovanja vreme vendarle naklonjeno s temperaturami pod lediščem, da bo podlaga takšna, kot si želijo, zbita in dovolj trda za dva veleslaloma in slalom.

Pester spremljevalni program
Dogodek bo tudi tokrat presegel okvire športa. Uvod v pokal Vitranc bo petkov muzikal Mamma mia z začetkom ob 19.30 v dvorani Vitranc, v soboto pa z začetkom ob 17. uri pripravljajo zabavni program Q-MaxParty s prostim vstopom, s pihalnim orkestrom iz Krškega ter nato od 18. ure s pravim rokovskim vložkom skupin Mi2 in Dan D ter disko zaključkom DJ Pera, vmes bo na prireditvenem prostoru pred dvorano Vitranc javno žrebanje startnih številk za nedeljski slalom z začetkom ob 19.30, pred tem bo še podelitev veleslalomskih pokalov.

Kar šest ur polivali vodo po progi Vitranca
Organizatorji začeli pripravo vitranške strmine
Kar šest ur polivali vodo po progi Vitranca
Organizatorji začeli pripravo vitranške strmine