V skupnem seštevku svetovnega pokala je osvojil zanj skromno 14. mesto. Odkar se je Fak v ponedeljek vrnil iz Kontiolahtija, zadnje postaje svetovnega pokala, tako rekoč ne trenira. Razmišlja, kako oziroma če sploh se čez nekaj tednov lotiti priprav na novo
sezono.

Jakov Fak je svetovni pokal končal na 14. mestu. Foto: www.alesfevzer.com
Jakov Fak je svetovni pokal končal na 14. mestu. Foto: www.alesfevzer.com

"Zdaj bom imel verjetno še več časa za razmislek. Seveda si bom vse nekako poskušal razložiti, od plusov do minusov," je v pogovoru za TV Slovenija dejal Fak.

Jakov Fak ni zadovoljen s sezono

Vsak mora opraviti svoje delo
Pri sogovornikih doma vselej najde dovolj posluha za svoje argumente. Manj prijetni bodo morda sestanki z vodstvom reprezentance. "Mislim, da mora vsak delati svoje delo. Tudi direktor reprezentance (Janez Ožbolt, op. a.) je bil prisoten na tekmah, tako da je določene stvari videl. Vodja reprezentance tudi (Matej Oblak, op. a.)."

Videla sta Fakove uvrstitve. Od četrtega mesta pa do 84. Težave na prvih tekmah v sezoni je bilo mogoče pripisati napačni izbiri novega serviserja, nato so se odprla druga vprašanja.

Moramo se usesti, najti stične točke, nato gremo lahko naprej
Jakov Fak je svoje razmišljanje sklenil: "Moramo raziskovati in najti tisto, kar nam manjka na vseh področjih. Verjetno nekaj na treningu, ampak tudi v materialu, ker se mi ne zdi smiselno, da bi druge ekipe vlagale toliko sredstev v material, če to ne bi delalo nobene razlike. Potem ko se usedemo skupaj in najdemo dovolj stičnih točk, gremo lahko naprej."

Naprej v sezono, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo na domači Pokljuki.