Tina Robnik se je na bele strmine po poškodbi vrnila 1. februarja v Mariboru, vendar zgolj zato, da je spet začutila tekmovalni utrip. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tina Robnik se je na bele strmine po poškodbi vrnila 1. februarja v Mariboru, vendar zgolj zato, da je spet začutila tekmovalni utrip. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Tini Robnik, ki si je na koncu sezone 2017/18 na tekmi v Ofterschwangu strgala sprednjo križno vez, so v UKC-ju Ljubljana artroskopsko odstranili zarastline, ki so bile pri Lučanki moteče v zadnje času. S posegom so zadovoljni, 27-letna Robnikova je že zapustila bolnišnico, s polnimi obremenitvami kolena pa bo lahko začela čez od dva do tri tedne.

V zadnji sezoni Robnikova praktično ni tekmovala, na Zlati lisici se je v veleslalomu preizkusila brez posebnih pričakovanj.

Kdo bo v slovenski reprezentanci bedel nad Robnikovo in preostalimi članicami ekipe za tehnične discipline, še ni znano. Smučarska zveza Slovenije v torek v nasprotju s pričakovanji še ni predstavila nove trenerske ekipe, ki bi ji poveljeval Janez Slivnik. Nekdanji trener Tine Maze je nazadnje sodeloval z avstrijsko moško reprezentanco.

V Avstriji pa odmeva novica, da športni direktor Hans Pum po 42 letih zapušča avstrijsko smučarsko zvezo. 64-letni Pum, ki ga lahko primerjamo s Tonetom Vogrincem, bo z zveze uradno odšel konec julija. Na začetku svoje poti (leta 1977) je bil Pum kondicijski trener moške ekipe za evropski pokal. Med letoma 1996 in 2010 je bil direktor alpincev, v tem času so avstrijski smučarji osvojili 38 olimpijskih medalj, 62 medalj svetovnih prvenstev in 62 malih oziroma velikih kristalnih globusov.