Ema Klinec bo najverjetneje prvi adut slovenske reprezentance. Foto: EPA
Ema Klinec bo najverjetneje prvi adut slovenske reprezentance. Foto: EPA
Skakalke v Lillehammerju začenjajo novo sezono

Na Norveško je odpotovalo šest skakalk. Pod vodstvom Zorana Zupančiča, ki je zamenjal Staneta Baloha, bodo sezono začele Ema Klinec, Maja Vtič, Urša Bogataj, Nika Križnar, Špela Rogelj in komaj 17-letna Jerneja Brecelj. V osmi sezoni svetovnega pokala bodo imele skakalke na sporedu 27 tekem, 12 več kot lani. Tradicionalno je na 8. in 9. februarja na koledarju Ljubno, vrhunec pa bo svetovno prvenstvo v Seefeldu.

Pred odhodom na Norveško so Slovenke na skakalnici v Kranju opravile še vsaka vsaj po šest skokov. S pripravljalnim obdobjem so v slovenskem taboru zadovoljni, z optimizmom jih navdajajo tudi rezultati s poletnega dela sezone. Posebej je navdušila Klinčeva, je bila v skupnem seštevku celo druga.
"Imeli smo super razmere za trening tako v Planici kot Kranju. V Lillehammer odpotujemo naravnost na tekmo. Možnost je bila, da gremo tja najprej trenirat pred tekmo, ampak ker je vreme zelo nepredvidljivo, smo se odločili, da ostanemo v Kranju," je za TV SLO povedala državna prvakinja.

Izkušena 30-letna Vtičeva poleti ni skakala, saj je prestala operacijo kolena. Bolečin ni več. "S fizičnim delom ni bilo večjih težav. Skakati sem začela nekoliko pozneje kot drugi del ekipe, ampak sem skušala premor od skakanja izkoristiti sebi v korist, tako da ne gledam negativno na to poškodbo," je povedala Vtičeva, ki je bila osemkrat na stopničkah svetovnega pokala.

Zupančič je vnesel veliko dodatne energije in dodatnega pristopa. "Od deklet se pričakuje veliko. Nekaj je izkušenih tekmovalk, prihajajo mlade. Mislim, da lahko posegamo po najvišjih mestih," je povedal Zupančič, ki meri na visoko mesto v pokalu narodov in medaljo na svetovnem prvenstvu.

Kvalifikacije v Lillehammerju bodo v četrtek, prva tekma na srednji skakalnici pa v petek ob 17.15. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

SPORED SEZONE:            
30.11.- 2.12.: Lillehammer      
    9. 12.: Titisee-Neustadt    
 15.-16. 12.: Premanon        
  12.-13. 1.: Saporo         
  18.-20. 1.: Zao          
  26.-27. 1.: Rašnov         
   2.-3. 2.: Hinzenbach       
   8.-9. 2.: Ljubno         
  16.-17. 2.: Oberstdorf       
 19. 2.-3. 3.: Seefeld - sv. prvenstvo
    10. 3.: Oslo          
    12. 3.: Lillehammer      
    14. 3.: Trondheim       
  16.-17. 3.: Nižni Tagil      
  23.-24. 3.: Čajkovski       
Skakalke v Lillehammerju začenjajo novo sezono