Bojan Križaj: 'Nisem obupal, ker sem v službi tega športa.' Foto: RTV SLO
Bojan Križaj: 'Nisem obupal, ker sem v službi tega športa.' Foto: RTV SLO
Križaj olajšal dušo

Legendarni alpski smučar od ponedeljka ni več poslovni direktor za alpsko smučanje pri SZS-ju. Po njegovih besedah je bilo ob nastopu funkcije 450.000 evrov dolga. Hud udarec pa je pomenila odpoved generalnega pokrovitelja, ki je prinesel 400.000 evrov na leto. Tako so ostali brez likvidnostnih sredstev.

Bilanca se ni veliko spremenila
SZS je v začetku avgusta prejel kredit 400.000 evrov, a težav s tem ni bilo konec: "Počasi sem začel izgubljati pregled nad sredstvi. Konec oktobra smo opravili bilanco stanja, ki ni veliko drugačna kot tista ob zaključku lanske sezone, ob tem da večino denarja po novih pogodbah še nismo dobili," pravi legenda slovenskega smučanja.

Vsi programi so bili izpeljani
Zaradi dolga predlaga krčenje programov. Trenutni programi tečejo brez težav zaradi delovanja SZS-ja (predvsem poslovnega direktorja Primoža Ulage). Kljub vsemu so v preteklih dveh letih vse programe izpeljali 100-odstotno. "Bogu hvala, da se je to zgodilo, saj v zadnjih dveh letih mrtvila, ko je ugasnila Tina Maze in Andrej Jerman še ni bil v formi, kot je sedaj, ni bilo lahko nabirati denarja," pravi Križaj, ki bo z zvezo zdaj sodeloval kot zunanji sodelavec.

Križaj upa na rešitev
"Želim si, da bi nekdo, ki bo prišel za menoj, znal povedati, koliko dolga imamo in kakšna je tekoča likvidnost, kar meni ni uspelo. Priznam, to je bila velika naloga, ki ji nisem bil dorasel. Upam, da kmalu ne bo več nad nami nočne more dolga," je povedal še Križaj.

S. J.

Križaj olajšal dušo