Pokljuka ponuja idilično zimsko podobo, kjer se bodo biatlonci pomerili prvič po olimpijskih igrah v Sočiju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pokljuka ponuja idilično zimsko podobo, kjer se bodo biatlonci pomerili prvič po olimpijskih igrah v Sočiju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Teja Gregorin
Teja Gregorin je zaradi vseh obveznostih po medalji v Sočiju staknila virozo, a bo za Pokljuko nared. "Tukaj bodo domači gledalci, kar je vedno vzpodbuda. Seveda se veselim domače tekme. Do lani sem pred Pokljuko vedno rekla, da je to super, nato me je prav to spravilo s tira in letos je moja naloga, da se to ne zgodi. Že pred sezono je bil eden od mojih ciljev dober nastop na Pokljuki in upam, da bom do nedelje lahko stopnjevala formo," je dejala Gregorinova. Foto: STA
Jakov Fak
Pred dvema letoma je Jakov Fak zmagal na eni tekmi na Pokljuki, lani pa je bil drugi. Skušal se bomo približati lanskemu nastopu na Pokljuki, sam obljubljam, da bom dal vse od sebe, a verjamem, da drugi v ekipi razmišljajo enako," pa pravi Fak. Foto: EPA
Pokljuka nared za najboljše biatlonce

Prireditelji poudarjajo veliko zanimanje iz tujine, seveda pa so doma na voljo še vstopnice za ogled tekem. Prireditelji tudi letos obljubljajo zanimiv spremljevalni program.

Gregorinova in Fak prva aduta Slovencev
Prireditelji pričakujejo prihod vseh najboljših iz Sočija, skupaj pa se bo na Rudnem polju zbralo 235 tekmovalcev iz 32 držav. Slovenska aduta ostajata ista kot vso sezono, le vlogi sta tokrat zamenjani, saj je v ospredju bronasta iz Sočija, a zdravstveno nekoliko načeta Teja Gregorin, v vlogi favoritov za najvišja mesta pa bo tudi Jakov Fak, ki je gledalce lani na Pokljuki navdušil z drugim mestom na tekmi s skupinskim startom, leto prej je bil najboljši v sprintu.

"Imeli smo nekaj težav z zdravjem, a v tem trenutku so tekmovalci zdravi. Prav veliko časa ni bilo, imeli so nekaj počitka, druženja z domačimi, a tako je bilo v vseh ekipah," pred četrtkovimi tekmami pravi glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec, ki je še vedno pod vtisom nastopov v Sočiju: "Uspelo nam je skoraj do popolnosti. Imeli smo pet uvrstitev v deseterico in s tem moramo biti zadovoljni. Ali je forma ostala, ne vem, Teja je imela težave z zdravjem. Vsi ti sprejemi so jo utrudili še bolj kot trening, a to sodi zraven. Upam, da se bo že na Pokljuki vrnila s solidnimi rezultati. Nekaj fantov ima tudi neporavnane račune z iger. Ti bodo doma še bolj motivirani, saj je treba pred domačimi gledalci dati od sebe še več, kot nekje daleč od doma."

Najboljši možni program tekem
Slovenski prireditelji so letos izredno zadovoljni s programom, ki so ga dobili od Mednarodne biatlonske zveze, saj so dobili praktično najzanimivejši program. Že v četrtek bo na sporedu sprint, v soboto zasledovanje in v nedeljo le tekma najboljših 30 tekmovalcev in tekmovalk, ki imajo pravico nastopa na tekmi s skupinskim startom.

Veliko snega in veliko tujcev
Pokljuški delavci so se letos spopadli z obilico dela pri pripravi tekmovališča, saj je na Rudnem polju zapadlo kar dva metra snega. "S parkirišč smo odstranili 25.000 kubičnih metrov snega, 5.000 s prog in stadiona," je povedal podpredsednik organizacijskega odbora in eden stalnih sodelavcev biatlonskega tekmovanja na Pokljuki Peter Zupan. Izredno je bil zadovoljen tudi z zanimanjem tujih gostov za tekme na Pokljuki, saj so tujcem letos prodali približno 1.300 paketov na Bledu in v Bohinju.

Organiziran javni prevoz na Pokljuko
Direktor organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič je dva dni pred tekmovanji razkril, da je na prodajnih mestih Eventima in na Petrolu na voljo še nekaj vstopnic za ogled tekmovanj. Ob tem je opozoril na snežno podlago na Pokljuki, zaradi katere so parkirna mesta bolj omejena kot sicer in obiskovalci naj uporabijo avtobusne prevoze z Bleda, vmesna postaja bo v Gorjah in tudi iz Bohinja.

Kot vselej bo poskrbljeno tudi za zabavo, ob glasbi bo tudi letos nastopala atraktivna plesna skupina, kot vselej pa bo zabavno v šotorih ob stadionu.

POKLJUKA, spored

Četrtek:
Ob 12.30: ŠPRINT (M), 10 km
Ob 15.30: ŠPRINT (Ž), 7,5 km

Sobota:
Ob 11.15: ZASLEDOVALNO (M), 12,5 km
Ob 13.25: ZASLEDOVALNO (Ž), 10 km

Nedelja:
Ob 11.15: SKUPINSKI ŠTART (M), 15 km
Ob 13.25: SKUPINSKI ŠTART (Ž), 12,5 km

Pokljuka nared za najboljše biatlonce