Katja Požun v skupnem seštevku poletne turneje drži tretje mesto. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Katja Požun v skupnem seštevku poletne turneje drži tretje mesto. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Po prvi seriji je Požunovi (92,0/90,0 m) kazalo še bolje, saj je zaostajala le za Takanašijevo, po drugem skoku pa sta z Mattelovo, ta je bila obakrat daljša od slovenske reprezentantke, zamenjali mesti. V obeh serijah je Takanašijeva (96,5 m/98,5 m) dosegla največjo daljavo.

Zelo dobro je nastopila tudi Urša Bogataj, ki je po dobrem drugem skoku napredovala s sedmega na peto mesto, Eva Logar je bila 12., Maja Vtič 23. in Špela Rogelj 28.

Na drugi tekmi za spoznanje nižje
Katja Požun je na drugi tekmi poletne velike nagrade v ruskem Nižjnem Tagilu po tretjem osvojila še šesto mesto. Urška Bogataj je pristala na osmem mestu. Drugo tekmo poletne velike nagrade v Rusiji je dobila Japonka Sara Takanaši (94,0; 99,0), ki je bila najboljša že v petek. Eva Logar je bila 15., Maja Vtič pa 17.

Požunova ima še nekaj rezerv
"Današnje uvrstitve sem res vesela, sploh zaradi tega, ker zadnji mesec nisem ravno dobro skakala. Po dolgem času sta mi tako uspela dva lepa skoka. Imam še nekaj rezerv, sploh drugi skok ni bil tako dober. Med tekmami je bilo lepo malo potrenirati, predvsem pa je dobro, da sem odmislila skakalnico iz Courchevela, saj mi res ne leži. Skakalnica tu v Nižnjem Tagilu pa mi je všeč, saj gre za sodoben objekt, podoben Planici ali Almatyu," je po tekmi dejala Požunova.

V skupnem seštevku velike nagrade premočno vodi Takanašijeva, ki ima 325 točk, Mattelova je druga z 209 točkami, Požunova pa je na tretjem mestu s 166 točkami.