Tim Mastnak nesrečno zapravil četrtfinale

Mastnak se je v pomeril z Italijanom Mauriziem Bormolinijem. Čeprav je naredil veliko napak, je bil do zadnjega v igri za četrtinale, toda zmanjkala je le stotinka. Vseeno – 13. mesto je njegova tretja najboljša uvrstitev v tej sezoni.

"Nikogar se ne bojim"
Ali je 30-letni Celjan zadovoljen z vrnitvijo po skorajda mesecu dni prisilnega počitka? "Ure so pokazale, da hitrosti nisem izgubil. To je dober kazalnik. Mi je pa virus kljub vsemu pobral nekaj moči, več kot bi si želel. Posledično ni konstantnosti v vožnjah. Dokazal sem, da sem še vedno v igri za najvišja mesta. Pripravljenost bom le še stopnjeval, prav nikogar se ne bojim," je odločen Mastnak.

V veliki finale sta se prebila Rusa Igor Slujev in Dimitrij Loginov. Slujev, najhitrejši v kvalifikacijah, je v zgornjem delu naredil napako in zmage (tretje v svetovnem pokalu; prve v tej sezoni) se je veselil 21-letni Loginov.

Tretji je bil Italijan Mirko Felicetti, ki je v malem finalu ugnal Edwina Corattija.

Razmere so bile neugodne, snežilo je, vidljivost je bila slaba.

Sorodna novica Žan Košir v Moskvi do lepega jubileja

Košir obtičal v kvalifikacijah
V kvalifikacijah je imel Tim Mastnak osmi čas, bil je celo najhitrejši na rdeči progi. Žan Košir (prejšnji konec tedna je bil na paralelnem slalomu v Moskvi drugi) je bil 19., Rok Marguč 34.

V kvalifikacijah so obtičali tudi najboljši trije (pred današnjo tekmo) v skupnem seštevku svetovnega pokala Aaron March, Andreas Prommegger in Benjamin Karl.

March je zadržal skupno vodstvo, drugi je zdaj Slujev, Žan Košir pa je nazadoval na 8. mesto.

Nemško zmagoslavje na ženski tekmi
Pri ženskah je Nemka Ramona T. Hofmeister z drugo zmago sezone prevzela vodstvo v skupnem seštevku. V velikem finalu je za 54 stotink ugnala rojakinjo Cheyenne Loch. Tretja je bila Avstrijka Sabine Schöffmann.

Šušteršič za slalom napoveduje stopničke
V nedeljo bo v Banojah še paralelni slalom. Prenos izločilnih bojev bo na TV SLO 2 po 8.55. "Za jutrišnji slalom napovedujem slovenske stopničke. Danes smo se prehitro vrnili v hotel, vsi trije fantje imajo dovolj energije in so fit. Jutri bodo to dokazali na slalomišču," napoveduje trener Izidor Šušteršič.