Ari-Pekka Nikkola računa na boljše izide v prihodnji zimi. Foto: RTV SLO
Ari-Pekka Nikkola računa na boljše izide v prihodnji zimi. Foto: RTV SLO
Peter Žonta
Peter Žonta se je odločil, da bo nadaljeval kariero. Foto: RTV SLO
V skakalnem taboru je vse manj nejasnosti

Glavni trener ostaja Finec Ari-Pekka Nikkola, njegova pomočnika pa bosta Gorazd Pogorelčnik in Matjaž Triplat. Reprezentanco A bodo sestavljali Jernej Damjan, Robert Kranjec, Primož Pikl, Primož Roglič, Rok Urbanc, Jurij Tepeš in Peter Žonta, ki se je po pogovoru z Nikkolo odločil nadaljevati kariero, a bo prvi del bazičnih priprav opravil po prilagojenem programu.

Petek še vedno računa na "Benkota"
Nekdanji svetovni prvak Rok Benkovič je pred dvema tednoma dejal, da končuje športno pot, a se o nadaljevanju kariere še ni dokončno izjasnil. "Vrata so mu še vedno na široko odprta," je dejal športni direktor Franci Petek in dodal: "Končno smo tudi formalno postavili skakalne ekipe, tako trenerske kot tekmovalne. Moja glavna naloga kot športni direktor bo vodenje in koordiniranje reprezentanc, vendar ne bom ves čas z reprezentanco A, temveč bom moral skrbeti za vse ekipe ter zlasti za koordinacijo dela med reprezentancami in klubi. Upam, da nam bo uspelo sodelovanje nadgraditi."

Brez visokoletečih ciljev
Cilj v prihajajoči sezoni je uvrstitev do 6. mesta v pokalu narodov, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa naj bi zbrali po eno uvrstitev do desetega, eno do 20. in dve do 30. mesta. Računajo na vsaj tri uvrstitve na stopničke. "Moj cilj z reprezentanco A je v prvi vrsti stabiliziranje dela s skakalci in s tem bomo lahko uresničili tudi cilje, ki smo si jih zastavili. Resda ti niso visokoleteči, ampak glede na preteklo sezono se bo treba vrniti postopoma," je razložil Petek.

Damjan zadovoljen z izbiro trenejev
"Priprave potekajo tako kot vsako leto, začeli smo s kondicijo, tehnični trening pa pride na vrsto prihodnji teden. Trenerska ekipa je gotovo najboljša, kar smo lahko izbrali, meni je všeč in rad bi le delal na čim višji možni ravni," je povedal Jernej Damjan, ki je bil v lanski sezoni najboljši slovenski skakalec.

C. R.

V skakalnem taboru je vse manj nejasnosti